KASVIEN VALLANKUMOUS

 

STEFANO MANCUSO

KASVIEN VALLANKUMOUS
OVATKO KASVIT JO KEKSINEET TULEVAISUUDEN?

ISBN 9789527190999
kl. 57
sidottu, 269 sivua
alkuteos Plant Revolution
suomentanut Laura Lahdensuu
ilmestynyt 08/2018

Tilaa kirja

 

 

Ovatko kasvit älykkäitä? Onko niillä muisti? Ovatko ne parempia ongelmanratkaisijoita kuin ihmiset? Kiehtova ja ajattelutapoja ravisteleva teos Kasvien vallankumous osoittaa nämä väitteet todeksi ja tarjoaa tuoreita näkemyksiä ja esimerkkejä johtajuuteen, organisaation rakentamiseen, demokratiaan ja suunnitteluun kasvien maailmasta.

Kasvineurobiologi Stefano Mancuso paljastaa kasvien hämmästyttävän kyvyn innovoida, muistaa ja oppia. Kasvit havainnoivat ympäristöään jopa eläimiäkin herkemmin aistein. Ne reagoivat tehokkaasti ulkoisiin uhkiin hajautettujen systeemiensä ansiosta. Kasveja tutkimalla voimme löytää luovia ratkaisuja aikamme teknisiin ja ekologisiin haasteisiin.

Italialainen kasvineurobiologi Stefano Mancuso (s. 1971) on tunnustettu ja arvostettu kasvitieteilijä ja pioneeri kasvineurobiologiassa sekä innostava tieteen popularisoija. Mancusolta on aiemmin ilmestynyt suomeksi teos Loistavat kasvit (Aula & Co, 2017).

MEDIASSA

HS

Köynnös matkii naapuria, ja mimosa muistaa 40 päivää – kasveilta paljastuu lisää erikoisia kykyjä

Kasvit aistivat, oppivat, viestivät ja käyvät biologista sotaa. Ne tuottavat meille hapen ja ruokkivat meidät. Silti meitä vaivaa vihreä sokeus, sanoo italialainen kasvineurobiologi Stefano Mancuso.