KUINKA AIKA PYSÄYTETÄÄN

Matt Haig

KUINKA AIKA PYSÄYTETÄÄN

ISBN 9789527190982
kl. 84.2
alkuteos How to Stop Time
suomentanut Sarianna Silvonen
ilmestyy 03/2018

”Ensimmäinen sääntö on, että rakastua ei saa. On niitä muitakin, mutta se on tärkein.”

 

 

Tom Hazardilla on salaisuus. Hän näyttää tavalliselta 41-vuotiaalta mieheltä, mutta on harvinaisen tilansa vuoksi elänyt jo vuosisatoja. Tom on nähnyt Elisabetin aikaisen Englannin ja jazz-ajan Pariisin ja maailmaa Etelämereltä New Yorkiin. Nyt hän janoaa tavallista elämää. Selvitäkseen hengissä Tomin on jatkuvasti vaihdettava identiteettiään. Nyt hänellä on täydellinen ammatti: historianopettaja Lontoon koululaitoksessa. Opettajana hän voi kertoa lapsille sodista ja noitavainoista kuin ei olisi ollut itse todistamassa niitä.

Kuinka pysäyttää aika on katkeransuloinen jännitystarina itsensä hukkaamisesta ja löytämisestä, muutoksen väistämättömyydestä, virheistä joita ihmiset ovat tuomittuja tekemään yhä uudestaan, ja siitä, miten pitkään pitää elää ennen kuin oppii elämään.

Kirjasta on tekeillä tv-sarja, jonka pääosaan on kiinnitetty Benedict Cumberbatch.

Matt Haig (s. 1975) on tämän hetken ehkä suosituin brittiläinen kirjailija, joka kirjoittaa aikuisille, lapsille ja nuorille. Haigilta on julkaistu aiemmin suomeksi mm. lastenkirjat Poika nimeltä ja Joulu (2016) ja Tyttö joka pelasti joulun (2017).

”Loistava kirja joka varmasti tulee löytämään paljon tyytyväisiä lukijoita!” –Stephen Fry

 

”Rakastin tätä kirjaa, se on hieno ja tarpeellinen teos. Olen onnellinen, että luin sen. Se on taianomainen ja jännittävä ja ajoittain hyvin surullinen. Mestariteos!” – Marian Keyes

 

”Haig on ilmiömäinen. Kirjassa on vastustamatonta virtaa.” – Guardian

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *