PIMEÄN VERKON ORAAKKELI

Kimmo Tuominen

PIMEÄN VERKON ORAAKKELI

ISBN 978-952-7269-33-6
kl. 84.2
sidottu, n. 360 sivua
lokakuu 2018

VIIHDYTTÄVÄ JA ÄLYKÄS YHDISTELMÄ TEKOÄLYÄ, ADDIKTIOITA JA TOIMINTAA KARMIVAN TODENTUNTUISESSA LÄHITULEVAISUUDESSA

”Metrovaunun katonrajan holonäytöissä vilkkuvat numerot 2038. Kolmen tunnin päästä Tom Cruisen hologrammi pitäisi uudenvuodenpuheen. Koko maailma tarttuisi toisiaan kädestä tunnistaessaan ja tunnustaessaan xintoloQisen harmoniansa.”

Suomi on osa Russo-Kiinaa, sen tiiviisti asutettua luoteiskulmaa. Helsinki on nimetön metropoli, teknokapitalismin, sodan ja uusien kansainvaellusten mullistama, mutta metrovaunut ovat tuttuja ja oransseja.

Todellisuuden ja simulaation välinen raja on hämärtynyt. Anna on yksinhuoltaja ja entinen virtuaaliantropologian opiskelija, joka tarjoaa aikuisviihdepalveluja virtuaalitodellisuudessa elääkseen ja säästääkseen rahaa autistisen poikansa korjausleikkaukseen. Yksi hänen asiakkaistaan käyttää avatarinaan gorillaa ja alkaa vähitellen ylittää turvarajaa – jäljittää Annaa pimeästä verkosta todelliseen maailmaan. Uhan muuttuessa konkreettisemmaksi ja kohdistuessa myös Annan poikaan, Joeliin, Anna on itsekin valmis ylittämään rajan puolustaakseen itseään ja poikaansa.

Kimmo Tuominen (s. 1968) on informaatiotutkimuksen dosentti ja kirjoittanut aiemmin tiede- ja tietokirjallisuutta. Hän on Helsingin yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *