TANSSIA RUUSUILLA, Siivoojan käsikirja 2

LUCIA BERLIN
Siivoojan käsikirja II: Tanssia ruusuilla ja muita kertomuksia

ISBN 9789527269206
E-kirja 9789527269442
Äänikirja 9789527269602
Kl. 84.2
englanninkielinen alkuteos A Manual for Cleaning Women
suomentanut Kristiina Drews
sidottu, 291 sivua
ilmestynyt 09/2018

Tilaa kirja

 

Tilaa E-kirja

 

”Lucia Berlin oli siivooja ja alkoholisti, joka kirjoitti kuin enkeli.” – Suvi Ahola, Helsingin Sanomat

Tanssia ruusuilla on jatkoa syksyllä 2017 suomeksi julkaistulle Siivoojan käsikirjalle, joka sai lukijoilta ja kriitikoilta hurmioituneen vastaanoton. Kokoelman odotettu toinen osa Tanssia ruusuilla tarjoaa nautinnollisen paketin Lucia Berlinin teräviä havaintoja elämän säröistä, säihkeestä sekä sisusta ja huumorista, jotka kannattelevat elämän isoissa ja pienissä myrskyissä.

Lucia Berlin (1936–2004) oli yhdysvaltalainen kirjailija, kirjallisuuden opettaja, äiti, alkoholisti, yksinhuoltaja ja sisukas nainen. Berlin ammensi kertomuksiinsa omasta lapsuudestaan Yhdysvaltojen kaivoskaupungeissa, yltäkylläisistä teinivuosistaan Chilen Santiagossa, kolmesta epäonnistuneesta avioliitostaan, elämänmittaisesta kamppailustaan alkoholismin kanssa sekä Kaliforniassa, New Mexicossa ja Meksikossa viettämistään vuosista ja niistä monista työpaikoista, joilla hän elätti itsensä ja neljä poikaansa.

”Vuoden käännöstapaus! Lucia Berlinin kertomuksissa valot ja varjot vuorottelevat, ja elämän pulssi sykkii vahvana silloinkin kun novellihenkilöt ovat heikossa hapessa. Berlin on terävä, mutta ei ilkeä.” Reader why did I marry him? -blogi

Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia