TÄHTITIEDETTÄ KIIREISILLE

Neil deGrasse Tyson

TÄHTITIEDETTÄ KIIREISILLE

ISBN 9789527190968
E-kirja 9789527269138
äänikirja 9789527269268
kl. 52, 52.2
sidottu, 176 sivua
alkuteos Astrophysics for People in a Hurry
suomentanut J. Pekka Mäkelä
esipuhe Esko Valtaoja
ilmestynyt 02/2018

 

 

Tilaa kirja täältä!

 

Tilaa e-kirja täältä! Tilaa äänikirja täältä!

 

Kattava ja yleistajuinen johdatus tähtitieteeseen ja maailmankaikkeuteen!

Astrofysiikan supertähti Neil deGrasse Tyson esittelee säkenöivän tiiviisti ja viihdyttävästi tähtitieteen perusperiaatteet ja tosiasiat alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin, kvarkeista kvanttimekaniikkaan ja pimeästä energiasta aina elämän etsimiseen maailmankaikkeudesta.

”Tiede on aivan liian tärkeä ja liian hauska asia jätettäväksi vain tieteentekijöille. Kuten Neil deGrasse Tyson tämän kirjan viimeisessä luvussa muistuttaa, emme voi todella ymmärtää itseämme, jos emme ymmärrä meitä ympäröivää maailmaa. Kaikelle luulolle, itsekeskeisyydelle ja fanaattisuudelle paras vastapaino on tieto. Ilman tietoa ei voi olla viisautta, ja viisautta niin meistä jokainen kuin koko maailmakin tarvitsee.”
– Esko Valtaoja kirjan esipuheessa

Neil deGrasse Tyson (s. 1958) on New Yorkin Luonnohistoriallisen museon planetaarion johtaja sekä tunnettu astrofyysikko ja tieteen yleistajuistaja. Hän on kirjoittanut lukuisia astrofysiikkaa ja tähtitiedettä käsitteleviä kirjoja suurelle yleisölle ja mm. juonsi Carl Saganin Cosmos-sarjan uuden tuotantokauden National Geographic Channelilla.


”Tyson ottaa käsittämättömän kompleksisia ideoita, purkaa ne pienimpiin osasiinsa, pehmustaa värikkäin vertauksin ja päättömin vitsein ja tekee niistä ymmärrettäviä tavallisille kadunmiehille. –Salon


”Neil deGrasse Tyson on tarkkanäköinen, humoristinen ja ylitsevuotavan inhimillinen. Hän uuttaa avaruuden, ajan ja todellisuuden kysymyksistä lyhyitä ja oivaltavia lukuja, joita voi lukea aamukahvia siemaillessa.” –Discover

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *