TÄHTITIEDETTÄ KIIREISILLE

 

Neil deGrasse Tyson

TÄHTITIEDETTÄ KIIREISILLE

ISBN 9789527190968
kl. 52.2
sidottu, n. 200 sivua
esipuhe Esko Valtaoja
alkuteos Astrophysics for People in a Hurry
suomentanut J. Pekka Mäkelä
ilmestyy 02/2018

 

 

 

UNIVERSUMIN ABC ALKURÄJÄHDYKSESTÄ GALAKSIEN HAJOAMISEEN

Mikä on ajan ja avaruuden luonne? Mikä on ihmisen paikka maailmankaikkeudessa?

Näihin ja muihin tajuntaa laajentaviin kysymyksiin vastaa säkenöivän ytimekkäästi amerikkalainen tähtitieteilijä ja bestsellerkirjailija Neil deGrasse Tyson. Harvoilla meistä on aikaa pohtia kosmosta, mutta Tähtitiedettä kiireisille tuo maailmankaikkeuden tukevasti maanpinnalle – tiiviitä lukuja voi lukea missä ja milloin vain kiireisen päivän aikana, aamukahvilla, bussissa tai junassa.

Kirjan kaksitoista innostavaa lukua paljastavat sen mitä pitää tietää ollakseen sujut universumin kanssa ja ymmärtääkseen uusista läpimurroista kertovat uutiset: alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin, kvarkeista kvanttimekaniikkaan ja eksoplaneetoista elämän etsimiseen maailmankaikkeudesta.

Neil deGrasse Tyson (s. 1958) on New Yorkin Luonnohistoriallisen museon planetaarion johtaja ja tämän hetken tunnetuimpia tähtitieteilijöitä. Hän on kirjoittanut lukuisia astrofysiikkaa ja tähtitiedettä käsitteleviä kirjoja suurelle yleisölle ja hän mm. juonsi Carl Saganin Cosmos-sarjan uuden tuotantokauden National Geographic Channelille.


”Tyson ottaa käsittämättömän kompleksisia ideoita, purkaa ne pienimpiin osasiinsa, pehmustaa värikkäin vertauksin ja päättömin vitsein ja tekee niistä ymmärrettäviä tavallisille kadunmiehille. –Salon


”Neil deGrasse Tyson on tarkkanäköinen, humoristinen ja ylitsevuotavan inhimillinen. Hän uuttaa avaruuden, ajan ja todellisuuden kysymyksistä lyhyitä ja oivaltavia lukuja, joita voi lukea aamukahvia siemaillessa.” –Discover

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *