TAPPAKAA KYMMENEN


Martin Österdahl
TAPPAKAA KYMMENEN

ISBN 9789527269015
kl. 84.2
Max Anger 2
sidottu, n. 400 sivua
alkuteos Tio svenskar måste dö
suomentanut Aki Räsänen
ilmestyy 03/2018

 

KURSKIN MIEHISTÖN KYLMÄ HAUTA

Roslagenissa huutokaupattavasta kapioarkusta löytyy kuollut mies. Hänet on katkaistu keskeltä kahtia ja otsaan on piirretty outoja symboleja. Hän on ensimmäinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka joutuu brutaalin murhaajan uhriksi. Kukaan ei tiedä kenen vuoro on seuraavaksi.

Samaan aikaan Venäjän laivasto pitää suurimmat sotaharjoituksensa sitten muurin murtumisen, ja uppoamaton ydinsukellusvene Kursk vajoaa pohjaan. Merimiesten taistellessa hengestään presidentti Putin seuraa kylmäkiskoisesti, miten vanha idän ja lännen konflikti herää eloon.

Vain Max Anger näkee asioiden yhteyden. Hän on ainoa, joka voi pysäyttää murhaajan, mutta vastustus on ankaraa kaikilta tahoilta.

Nykyhetki ja historia, tositapahtumat ja jännittävä tarina punoutuvat saumattomasti yhteen ja muodostavat koukuttavan kokonaisuuden.

Martin Österdahl (s. 1973) on opiskellut Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusta ja taloustieteitä. Hän työskenteli pitkään tv-tuottaja ja Ruotsin television ohjelmajohtaja. Venäjästä ja venäläisestä kulttuurista hän kiinnostui jo 1980-luvulla. Kovaotteisen Max Anger -dekkarisarjan ensimmäinen osa, Armoton todellisuus julkaistiin suomeksi 2016 (Aula & Co).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *