Varjo ja riipus

Leigh Bardugo

Varjo ja riipus

 

Grishaversumi 1
ISBN 9789527269848
E-kirja 9789523640207
Äänikirja
kl. N84.2
Englanninkielinen alkuteos Shadow and Bone
Suomentanut Jussi Korhonen
sid. n. 340 s.
09/2019

Romanttista nuorten fantasiaa, uuden sarjan alku.

Tervetuloa Ravkaan, jossain tundran ja meren äärellä sijaitsevaan valtakuntaan.

Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Varjojen maan halki. Varjojen maa on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, jota asuttavat lukemattomat ihmislihaa syövät hirviöt. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, Alinan uinuneet voimat heräävät tämän pelastaessa parasta ystäävänsä hirviöiden kynsistä.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Grishat ovat ihmisiä, joilla on erilaisia maagisia voimia. Joukkojen pahamaineinen johtaja Darkling uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Varjojen maan ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina itse pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Ravkaan kohdistuvan uhan kasvaessa menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua Alinalle ja hän ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Grishaversumi-trilogiaan perustuva Netflix-sarja alkaa pyöriä tänä vuonna. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa.

“Fantasian mestari.” ―The Huffington Post

“Kertakaikkisen lumoava.”

”Paras maaginen todellisuus sitten Harry Potterin.” ―Bustle

“Kiihkeä, hurja ja mielikuvituksellinen. Mahdoton laskea käsistä.” ―USA Today