Syysloma on lukuloma – Aulan lukuvinkit syyslomalaisille

Blogi - 19.10.2021

Syysloma on täydellistä aikaa paneutua hauskoihin, jännittäviin ja mielenkiintoisiin kirjoihin. Lue tästä postauksesta Aulan vinkit lasten- ja nuortenkirjoista syyslomalaiselle tai yhdessä luettavaksi!

Osallistu Lukuloma -tempaukseen kannustamalla lapsi tai nuori lukemaan, yksin tai yhdessä. Aulan lasten- ja nuortenkirjojen valikoimasta löytyy varmasti luettavaa jokaiselle. Huomioithan, että monet kirjoista löytyvät myös e- ja äänikirjoina!

Ihastu Matt Haigin lastenkirjoihin

Hiiri nimeltä Miika

Poika nimeltä Joulu -teoksesta (ja pian elokuvasta) tuttu hiiri Miika saa oman kirjansa! Tämä on tarina hiiristä, taikuudesta, rakkaudesta ja taivaallisen herkullisesta mutta vaarallisesta Urgaburga-juustosta. Sekä siitä, että tärkeää ei ole se, kuinka vahvasti haisee vaan se, kuinka vahva on sisältä.

Eevin eläinmaailma

11-vuotiaalla Eevillä on erityinen taito: hän pystyy puhumaan eläinten kanssa. Eevin isä kuitenkin vannottaa Eeviä olemaan käyttämättä taitoaan, koska se on erittäin vaarallista. Isä ei suostu kertomaan miksi, mutta Eevi arvelee, että se liittyy jotenkin hänen äitiinsä, joka on kuollut vuosia aiemmin. Eevi yrittää parhaansa mukaan pitää lupauksen isälle, mutta kun paikallisessa eläintarhassa tapahtuu onnettomuus, Eevin täytyy pettää isän luottamus ja asettaa itsensä ja monta muuta hirvittävään vaaraan. Ajan käydessä vähiin Eevin pitää saada eläimet apuun – ja viimeinkin olla rohkeasti oma itsensä.

Totuuskeiju menee kouluun

Totuuskeiju on muuttanut ystävänsä Aadan perheen mukana uudelle paikkakunnalle. Hän ja Aada menevät kouluun, jossa kuitenkin ikävä luokkakaveri rupeaa kiusaamaan heitä. Yrittäessään selviytyä kiusaamisesta Totuuskeiju ja Aada huomaavat, kuinka tärkeää ystävyys on. Sen avulla selviää vaikka mistä! Totuuskeiju menee kouluun on jatkoa Totuuskeijulle.

Poika nimeltä Joulu

Poika nimeltä Joulu on seikkailu, joka kaikesta lumesta huolimatta ei jätä ketään kylmäksi. Se on kertomus isästä ja pojasta, lumesta, sieppauksesta, tontuista, hullusta porosta ja pojasta nimeltä Nikolas. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kaukaisen Suomen synkkään ja lumenpeittämään korpeen, jossa erikoiset hahmot ja persoonat elävät erikoista elämäänsä. Lämmin, koskettava, itkettävä ja naurattava jouluseikkailu sopii niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Kirjasta on tulossa elokuva vielä vuonna 2021! Tutustu myös jatko-osiin Tyttö joka pelasti joulun sekä Joulupukki ja minä.

Jännittävä Taikuuden talo ja jatko-osa Taikurin kartta

Taikuuden talo aloittaa varhaisnuorille suunnatun seikkailukirjasarjan, jonka päähenkilöinä ovat uskaliaat ja uteliaat sisarukset Hedy ja Spencer. Hedy ja Spencer lähetetään jouluksi isoisänsä hoiviin taloon, joka on pullollaan taikaesineitä, joihin ei missään nimessä saa koskea. Pölyisiin kehyksiin alkaa ilmestyä viestejä, jotka johdattavat lapset kadonneen isoäitinsä kohtalon jäljille. Mitä heidän taikuri-isoisänsä salaa heiltä?

Taikurin kartta on jatko-osa Taikuuden talolle. Sisarukset Hedy ja Spencer ovat jälleen vierailulla isoisänsä taikuutta pursuavassa talossa. He päätyvät tutkimaan salaperäisiä tunneleita talon alla ja törmäävät maanalaiseen taikuusturnaukseen Fantastikaanaan. 

Opi taikatemppuja Taikajengin kanssa

Tunnetun näyttelijän Neal Patrick Harrisin lapsille ja nuorille suunnatussa kirjasarjassa seikkailee monimuotoinen ystäväporukka Taikajengi. Vauhdikkaiden seikkailuiden lisäksi kirjoissa opetetaan myös ihka oikeita taikatemppuja! Sarjan osia ovat Taikajengi, Taikajengi ja suuri ennustaja, Taikajengi ja viekas vatsastapuhuja sekä juuri ilmestynyt Taikajengi ja Kalaganin arvoitus.