Aula & Co julkaisee Paolo Giordanon kirjan koronaviruksesta ja sen globaaleista vaikutuksista 15.4.

Aula & Co julkaisee pikavauhtia italialaiskirjailija Paolo Giordanon kirjan Tartunnan aikaan. Maaliskuussa kirjoitettu kirja kertoo koronaviruksesta sen globaaleista vaikutuksista. Kirja on myyty kiireellisellä aikataululla jo 32 maahan ja se ilmestyy suomeksi jo 15.4., sekä printtikirjana, sähkökirjana että äänikirjana. Ennakkotilaus käynnistyy huomenna.

Tartunnan aikaan on häkellyttävän tarkasti kirjoitettu tietokirja maapallosta, ihmiskunnasta ja sen yhteisestä kohtalosta. Koronaepidemia on aikamme pahin terveyskriisi. Tämä koettelemus ylittää kansakunnat, identiteetit ja kulttuurit. Epidemia osoittaa tarkasti, kuinka globaali, yhdistynyt ja erottamaton maailmastamme on tullut.

Giordanon mukaan epidemia ohjaa meitä näkemään itsemme osana yhtä yhteisöä ja pakottaa meidät käyttämään mielikuvitustamme tavalla, johon emme ole tavallisissa olosuhteissa tottuneet: ajattelemaan myös muita, kun teemme omia valintojamme yksilöinä. Yhteisö, josta meidän pitäisi nyt olla huolissamme, on koko ihmiskunta. “Tämä on poikkeuksellinen kirja poikkeuksellisesta ajasta. Kun tartunta alkoi, tunsin tarvetta kirjoittaa asiasta. Koin että oli tärkeää kertoa rationaalisin termein, mitä käymme nyt läpi.”

Paolo Giordano (s. 1982) on kansainvälisesti tunnettu italialainen kirjailija ja teoreettisen fysiikan tohtori. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa romaanistaan Alkulukujen yksinäisyys, joka oli kansainvälinen menestys ja josta tehtiin myös elokuva.

Paolo Giordano: Tartunnan aikaan
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co 2020
Kirja ilmestyy 15.4.
Suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä