Kirjallisuus on keskeinen tekijä kaikkien elämässä, riippumatta siitä puhutaanko ihmisestä joka lukee vai sellaisesta joka ei. Kirjallisuus on kieli jolla puhumme ja ajattelemme. Nuorena kustantamona meillä on mahdollisuus tarjota tuoreita näkökulmia ja etsiä vastausta siihen, mikä kirjallisuuden rooli on tässä ajassa.

Tarjoamme lukijoille tietoa ja viihdettä, ajateltavaa ja ajankulua. Kirjan pitää olla niin kiinnostava, että sitä muistaa kantaa mukana ja voi lukea bussissa sen sijaan, että selaisi puhelimellaan viestejä ja verkkoa. Bussimatkan ajanvietteeksi solahtavat mukavasti Lucia Berlinin novellit ja Liu Cixinin scifi-sarja Muistoja planeetta Maasta pitää taatusti otteessaan. Haluamme nostaa esiin kiinnostavia ilmiöitä. Matt Haigin tietokirja Huomioita neuroottiselta planeetalta pohtii tietoyhteiskunnan ilmiöistä ja sosiaalisesta mediasta aiheutuvaa mielen kuormitusta ja ahdistusta. Neil deGrasse Tysonin kirjat Tähtitiedettä kiireisille ja Tähtitiedettä kiireisille nuorille pureutuvat universumimme syvyyksiin kansantajuisesti. Kirjallisuus on tapa laajentaa näkökulmaansa maailmaan. Siksi haluamme julkaista luettavaa eri puolilta maailmaa. Olemme julkaisseet käännettyä kirjallisuutta jo 14 maasta – kaikilta mantereilta.

Valitse siis kirja, joka sinun mielestäsi on hyvä: dekkari, trilleri, scifi, fantasia tai ihan romaani vain. Asetu mukavaan asentoon ja ala lukea. Meidän mielestämme nämä ovat kaikki erinomaisia kirjoja.

Lukuiloa!