Aulan blogi: Kirjauutuudet, syksyllä luetaan ja kuunnellaan

Alkusyksyn pimenevät illat tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiselle, ajanvietteelle ja uuden oppimisille. Kirjauutuudet, sisältöön voi uppoutua perinteisessä muodossa ja äänikirjana.

Syksyn kirjauutuudet ovat täynnä mielenkiintoista sisältöä. Mikään ei liene rentouttavampaa kuin istuutua siihen mukavimpaan sohvan nurkkaukseen tai nojatuoliin, sytyttää lukuvalo ja syventyä hyvän kirjan tarjoamaan tarinaan. Ja vieläpä ilman kiireen tuntua.

Kun koukuttavaa sisältöä oikein ahmii, lukemista tai kuuntelemista ei malttaisi millään jättää kesken. Kirjauutuudet: lukeminen on syytä aloittaa jo alkuillasta tai miksei mahdollisuuksien mukaan vaikka heti aamusta. Parin tunnin lukusessio sopii täydellisesti myös kiireettömän vapaapäivän startiksi tai työmatkan ajaksi junaan, bussiin tai lentokoneeseen.

Aula & Co myyntipäällikkö lukee kirjaa Cilkan tarina.
Täydellinen ajanviete syksyyn on kirjan lukeminen villasukat jalassa.

Tutustu alla syksyn rikkaita lukukokemuksia tarjoaviin kirjauutuuksiin ja poimi sieltä sinua puhutteleva tarina tai vaikka useampi. Lukuelämys on aina myös mahtava lahja – niin saada kuin antaa. Muistat varmasti itsekin nimeltä ne ihmiset, joilta olet saanut jonkun vaikutuksen tehneen kirjalahjan.

Alkusyksyn kirjauutuudet

Cilkan tarina

Heather Morris, joka on kirjoittanut kehutun Auschwitzin tatuoijan, loistaa nyt uudella romaanillaan Cilkan tarina. Romaani on löyhästi tositapahtumiin pohjautuva ja vie lukijan Cilka Kleinin kanssa Auschwitzista suoraan Siperian keskitysleirille.

Mahtavaa, tämä kirja on jo ilmestynyt.

Paluu helvetistä – Kimmo Harjulan uskomaton tarina

Paul Granholmin äärimmäisen rankka kuvaus on selviytymistarina elämän pimeältä puolelta. Kimmo Harjulan elämä kulki hirvittävistä lähtökohdista rikoskierteen kautta takaisin elämään.

Tätäkin kirjaa pääsee jo lukemaan tai kuuntelemaan.

Syksyn kirjauutuudet Cilkan tarina ja Paluu helvetistä.
Syksyn kirjauutuudet Cilkan tarina ja Paluu helvetistä.

Mindhunter, osa 2 Sarjamurhaajan profilointi

Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin suomeksi viime keväänä ja nyt on toisen osan vuoro. Kurkista sarjamurhaajan pään sisään! John Douglas ja Mark Olshaker ovat tehneet kiehtovan psykologisen elämäkerran.

Jes! Tämäkin kirja on jo ilmestynyt

Helvetillinen vaelluskirja

Are Kalvø on paketoinut pohjoismaalaisten oudon ja kummiakin piirteitä saavan luontosuhteen pirullisen hauskaan ja oivaltavaan muotoon. Todennäköisesti hauskin ulkoilusta koskaan kirjoitettu kirja!

Tämä kirja on jo ostettavissa syysretkien kylkeen.

Syksyn koukuttavat kirjauutuudet Helvetillinen vaelluskirja ja Mindhunter, osa 2.
Syksyn koukuttavat kirjauutuudet Helvetillinen vaelluskirja ja
Mindhunter, osa 2.

Vaihtoehtoiset faktat

Teoreettisen filosofian professori Åsa Wikforss käsittelee teoksessaan tietoa ja totuutta. Todella ajankohtainen kirja, joka jokaisen pitäisi lukea.

Odota vielä vähän, kirja ilmestyy lokakuun puolivälissä.

Ajasta ja vedestä

“Ihmiset ymmärtävät tarinoita eivätkä numeroita.” Andri Snær Magnasonin kirja

 on kiehtova tarina ihmiskunnan menneisyydestä ja tulevaisuudesta ilmaston muuttuessa.

Enää ei tarvitse odottaa, sillä kirja ilmestyi lokakuun puolivälissä.

Lennon – Rocktähden elämä, rakkaudet ja kuolema?

Ansiokkaan ja pitkän uran journalistina tehnyt Lesley-Ann Jones pureutuu teoksessaan John Lennonin elämään.

Ihan pian täällä. Tämä kirja ilmestyy marraskuun alussa.

Keskiyön kirjasto

Mitä kadut? Tässä kirjastossa voit valita toisin. Keskiyön kirjasto on suurenmoisen koskettava kirja elämästä, kuolemasta ja siitä, mikä jää niiden väliin. Kirjan tekijä Matt Haig on tämän hetken suosituimpia brittiläisiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut sekä tietokirjoja että romaaneja aikuisille ja lapsille.

Voit jo ennakkotilata Keskiyön kirjaston. Kirja ilmestyy myöhemmin syksyllä.

Lukeminen tekee hyvää aivoille

Lukeminen stimuloi ja aktivoi aivoja, joten se on aivojen toiminnan ja esimerkiksi muistin kehittämisen takia jopa suotavaa. Lukeminen rikastuttaa sanavarastoa ja kehittää kielen käyttöä ja ilmaisutaitoja – myös vanhemmalla iällä. Kirjauutuuksia löytyy jokaiseen makuun – niin luettavina kuin äänikirjoina.

Sitä paitsi lukeminen tai äänikirjan kuunteleminen on eittämättä yksi parhaimpia keinoja viettää aikaa ja tuulettaa ajatuksia arjen rasitteista. Antoisa lukukokemus rentouttaa ja rauhoittaa esimerkiksi hieman ennen nukkumaanmenoa.

Kirjauutuudet Aula & Co -kustantamolta

Me aulalaiset olemme tietysti ahkeria lukijoita, työskentelemmehän kustantamossa. Millainen kirjakustantamo sitten olemme? Aula & Co on neljä vuotta sitten perustettu uuden polven kustantamo ja perheyritys. Periaatteemme on pyrkiä julkaisemaan parasta kauno- ja tietokirjallisuutta kaikenikäisille lukijoille – niin painettuina kirjoina kuin sähkö- ja äänikirjoinakin.

Ihminen ei selviä ilman tarinoita, ja kirjat ovat totta kai tarinankerronnan aatelia. Olitpa jo kokenut lukija tai vastikään lukijaksi tai äänikirjan kuuntelijaksi innostunut, tervetuloa löytöretkelle kirjojen, sähkökirjojen ja äänikirjojen kiehtovaan maailmaan!

Kirjavalikoima, poimi suosikkisi

Luet parhaillaan blogikirjoitustamme. Jos pohdit, mitä lukisit seuraavaksi, tutustu saman tien kirjauutuuksiimme ja koko kirjavalikoimaamme tarkemmin näiden verkkosivujen Kirjat-osiossa. Löydät sieltä kaunokirjallisuuden inspiroivan maailman, lapsille ja nuorille suunnatut teokset sekä tietokirjat. Valitse omat suosikkikirjasi ja tilaa luettavaa itselle tai anna lukuelämys lahjaksi. Kirjauutuudet, osa teoksista on jo ennakkotilattavissa!

Tagged , , ,