Aulan alkuvuosi: VUODEN KAUNEIN KEITTOKIRJA, tutkittua tietoa nuorena pysymisestä, “uusi Elena Ferrante”, jalkapalloromaani ja muut kirjauutuudet

Kirjankustantamo Aula & Co jatkaa kasvamistaan itsenäisenä kustantamona. Kevään uutuuskirjoissa on menestyskirja Auschwitzin tatuoijan kirjoittajan Heather Morrisin uutuus, David Sinclairin hurjia mutta tieteeseen perustuvia väitteitä vanhenemisen hidastamisesta, poikkeuksellisen komea keittokirja sekä huippukirjoittajien sensuelli novellikokoelma keväästä, jolloin lähirakkauden puutosta korvattiin mielikuvituksella.

Aula & Co:n kirjakatalogi esittelee kaikki kevään 2021 kirjauutuudet. Katalogi on luettavissa myös PDF-muodossa sekä Issuu-muodossa.

Tammikuun kirjauutuudet

David Sinclair: Elinkaari

Tietokirja Elinkaari, kirjailija David Sinclair

David Sinclair väittää maailmalla paljon kohtua aiheuttaneessa kirjassaan, että vanhenemista voi kutsua sairaudeksi joka on hoidettavissa. Arvostettu tutkija kertoo kirjassaan, mistä vanheneminen johtuu ja mitä sille voi tehdä. 
Suomentanut Teija Hartikainen, ilmestyy 15.1.

Eddie JakuMaailman onnellisin mies
Satavuotiaan keskitysleiriselviytyjän muistelmat sädehtivät toivoa maailman tummimmalla hetkellä. Maailman onnellisin mies on myös holokaustiselviytyjän uskomattoman myönteinen elämänopas. 
Suomentanut Aki Räsänen, ilmestyy 27.1. 

Matti Rautaniemi: Tiedonjanoinen joogi
Ensimmäinen suomalainen yleisesitys joogasta. Kirja valaisee viihdyttävästi joogan historiallista muutosta, joogafilosofian kiemuroita ja kommentoi ajankohtaisia joogakeskusteluja. 
Ilmestyy 15.1.

Jatta Heinlahti ja Jonna MonolaSadonkaari
Sadonkaari on suurella rakkaudella ja intohimolla hyvään ruokaan ja nautiskeluun sekä hemmotteluun laadittu tunnelman luoja on vuoden kauneimpia ja innostavimpia keittokirjoja. Ilmestyy 7.1.

Satokausireseptit Sadonkaari-keittokirjasta

Ge FeiNäkymättömyysviitta
Yksi viime vuosien ainutlaatuisimmista kiinalaisista kaunokirjallisista teoksista kertoo ex-vaimonsa perään haikailevasta miehestä, epäonnesta, pahasta tahdosta – ja huippuluokan äänentoistosta. Suomentanut Rauno Sainio, ilmestyy 24.1.

Leslie Ann-JonesLennon
John Lennon -elämäkerrassa ääneen pääsevät niin Paul McCartney, ensimmäinen vaimo Cynthia ja heidän poikansa Julian, entinen tyttöystävä May Pang kuin Andy Peebles, viimeinen brittitoimittaja joka haastatteli Lennonia vain muutamaa päivää ennen tämän kuolemaa. Ilmestynyt.


Helmikuu

Juha Hietanen: 
Huuhkajan siivet
Pitkän linjan tv-juontajan jalkapalloaiheinen esikoisromaani osoittaa, että ei ole sankareita ilman intohimoisia kannattajia. Ilmestyy 22.1.

Urheiluromaani Huuhkajan siivet

Benedict WellsYksinäisyyden loppu 
Komeetan lailla nousevan kansainvälisen tähden koskettava romaani rakkaudesta, menettämisen tuskasta ja uusista mahdollisuuksista.
Suomentanut Raimo Salminen, ilmestyy 25.2.

Natalia GinzburgKieli jota puhuimme
Klassikon asemaan nousseessa teoksessaan Kieli jota puhuimme Natalia Ginzburg kuvaa torinolaista perhettä Mussolinin ajan Italiassa. Ginzburgia on usein verrattu Elena Ferranteen, vaikka tosiasiassa Ginzbrg oli ennen Ferrantea.
Suomentanut Elina Melander, ilmestyy 25.2.

Risto MiettinenPetturi
Risto Miettinen onnistuu ihailtavasti yhdistämään vastustamattomasti etenevän toiminnan ja ihmistä tarkasti ja herkästi havainnoivan kerronnan esikoistrillerissään. Ilmestyy 26.2.

Matt Haig: Eevin eläinmaailma
Vauhdikas ja jännittävä lastenkirja menestysteoksen Poika nimeltä Joulu tekijältä. Kirja kertoo eläimistä ja suhteestamme luontoon, koulumaailmasta ja siitä, kuinka olla oma itsensä. Suomentanut Sarianna Silvonen, ilmestyy 19.2.

Myöhemmin keväällä ilmestyviä:


Maaliskuu

Jan Erola (toim.): 
Kevät ilman kosketusta
Sensuelli novellikokoelma keväästä, jolloin lähirakkauden puutosta korvattiin mielikuvituksella. Kirjoittajat: Lotta Backlund, Laura Gustafsson, Petra Forsten, Tiia Forsström, Jenni Janakka, Artemis Kelosaari, Katja Kettu, Pauliina Laitinen, Markus Leikola, Sampo Marjomaa, Salla Nazarenko, Mike Pohjola, Maija Salmi, Miina Supinen, Karoliina Timonen, Sinikka Vuola, Tuija Välipakka ja Jaakko Yli-Juonikas. 
Ilmestyy 3.3.

Heather MorrisTarinoita toivosta
Heather Morris on poikkeuksellinen tarinankertoja, joka on myynyt kirjoillaan Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina lähes 10 miljoonaa kappaletta. Teoksessaan Tarinoita toivosta hän jakaa salaisuuden menestyksensä takana ja kertoo myös ihmeellisen kohtaamisen Auschwitzin tatuioijan Lale Sokolovin kanssa. 
Suomentanut Teija Hartikainen, ilmestyy 23.3.

Jukka Laajarinne: Mykistynyt mies
Filosofi ja runoilija Pyrrhon, skeptisismin kehittäjä, vaeltaa Aleksanteri Suuren hovin mukana Kaukoitään. Pyrrhon toimii Aleksanteri Suuren sankaruuden kirjaajana, pr-henkilönä jonka tehtävä on kirjoittaa historiaa, tapahtumien todellisesta kulusta piittaamatta. 
Ilmestyy 23.3. 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,