Cilkan tarina

Heather Morris

CILKAN TARINA

ISBN 9789523640276
E-kirja 9789523640382
Äänikirja 9789523640467
Kl. 84.2
Englanninkielinen alkuteos Cilka’s Journey
Suomentanut Pekka Tuomisto
sid. 405 s.
27.1.2020

Osta kirja

 

Osta e-kirja

 

Osta äänikirja

 

 

Auschwitzin tatuoijan tekijän sydäntäsärkevä uutuus


Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Birkenaun komentaja Schwarzhuber huomaa hänen kauniit pitkät hiuksensa ja erottaa Cilkan muista vangeista. Cilka ymmärtää nopeasti, että valta on ainoa reitti selviytymiseen, vaikka sen vuoksi joutuisi uhraamaan osan itsestään.

Kun Auschwitz vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta, ja hän päätyy jälleen vankileirille. Jokainen päivä on taistelua elämästä ja kuolemasta. Hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Kun hänen hoidettavakseen tulee mies, Alexander, Cilka huomaa että kaikista kauheuksista huolimatta hänen sydämessään on yhä tilaa rakkaudelle.

Cilkan tarina on löyhästi tositapahtumiin perustuva romaani. Se on kunnianosoitus ihmisen tahdonvoimalle ja kyvylle selviytyä mahdottomissa olosuhteissa.

Heather Morris on Australiassa asuva uusiseelantilainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisromaaniaan Auschwitzin tatuoijaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 4 miljoonaa ja Suomessakin yli 35 000 kappaletta.

”Cilka oli rohkein ihminen, jonka olen koskaan tavannut.”
– Lale Sokolov, Auschwitzin tatuoija

”Se mitä Cilka joutui kestämään särkee lukijan sydämen, mutta se jättää myös ihmettelemään. Hän oli selviytyjä sanan todellisessa merkityksessä.” The Sundaily

 

Auschwitzin tatuoijasta sanottua:

“Kirja muistuttaa niistä historian pimeistä hetkistä, joiden ei toivoisi missään nimessä toistuvan.” – Helsingin Sanomat

“Morris on tallentanut Sokolovin selviytymistarinan niin kauniisti, että tarinan lukeminen on nautinto.” – Apu

”Voimallinen, ravisuttava kertomus, jota on vaikeaa saada mielestään.” – Kirkus Reviews Auschwitzin tatuoijasta