Lasinen miekka

lasinen-miekka_kansi_300dpi
VICTORIA AVEYARD
Lasinen miekka

Hopea-sarja, osa 2
alkuteos Glass Sword
suomentanut Jussi Korhonen
ISBN 9789527269428
N84.2
nidottu, 526 s.

 

Tilaa kirja

 

Tilaa E-kirja

Lasinen miekka on Victoria Aveyardin Punaisen kuningattaren aloittaman fantasiasarjan toinen osa.

Nortan kuningaskunnassa kuohuu – punaisten keskuudessa muhii kansannousu ja hopeiset ovat varpaillaan. Heidän ylivaltaansa on ilmestynyt punainen särö nimeltä Mare Barrow, jonka kyky hallita sähköä ja salamoita on ennennäkemätön jopa mahtavia kykyjä hallitsevien hopeisten keskuudessa.

Kostonhimoinen prinssi Maven on kruunattu Nortan kuninkaaksi ja hän on päättänyt napata Maren. Ajojahdin kiihtyessä Mare lähtee etsimään itsensä kaltaisia punahopeisia vapaustaistelijoita avukseen. Samalla hän joutuu kohtaamaan sisällään kuohuvan pimeyden. Onko hän muuttumassa samanlaiseksi hirviöksi kuin hopeiset vastustajansa? Ovatko petokset ja vääryydet kovettaneet hänen sydämensä? Vallasta syrjäytetty prinssi Cal, Mavenin isoveli, seuraa Maren mukana, eivätkä Maren tunteet häntä kohtaan ole sammuneet.

Victoria Aveyard alkoi kirjoittaa nuorten fantasiasarjaa valmistuttuaan elokuvakäsikirjoittajaksi. Punaisesta kuningattaresta tuli välittömästi suurmenestys Yhdysvalloissa. Toimintaa ja pippurisia naissankareita arvostava Aveyard on luvannut aina tehdä parhaansa, ettei lukijalla koskaan olisi tylsää hänen kirjojensa parissa.

Sarjan muut osat:

Punainen kuningatar, osa 1
Kuninkaan kahleet, osa 2
Sodan myrskyt, osa 4
Kruunun kirous, syventävä lisäosa

ARVIOITA

”Lasinen miekka on kirjasarjan toinen osa ja ehdottomasti tämän vuoden yllättäjä” (… ) Juoni liikkuu eteenpäin koko ajan ja pitää lukijan mielenkiintoa hyvin yllä. Muutamia yllättäviä käänteitä mahtuu mukaan ja varsinkin loppu oli suoraan sanottuna hämmentävän hyvä. Se saa janoamaan seuraavaa osaa ja tosissani alan epäilemään onko tällä tarinalla ollenkaan onnellista loppua.”
Brush on silk -blogi, lue koko arvio TÄÄLTÄ!