ODINA JA UUDEN ELÄMÄN ALKU

Leena Valmu & Lasse Rantanen
ODINA JA UUDEN ELÄMÄN ALKU

ISBN 9789527190746
kl. L56, L84.2
Elinkaikkeus 3
sidottu, 72 sivua
ilmestynyt 02/2018

Tilaa kirja täältä!

 

Odina on yksinäinen ja epävarma munasolutyttö, joka pärjää koulussa hyvin, mutta ei silti oikein tiedä, mikä on hänen elämänsä tarkoitus.

Odinaa valmennetaan dominanttikilpailuun, jonka voittaja pääsee ovulaatiossa munanjohtimeen. Odina läpäiseekin huippumunasolu haussa -kilpailun, ATP-piirakan ja kolesterolikiisselin kokkaustestin sekä elinkaikkeus-tietovisan ja pääsee munasarjaan – vain huomatakseen että paikalla on hänen lisäkseen 11 muutakin dominanttia. Yllätyksekseen heidät kaikki imaistaan punktioneulalla petrimaljalle siittiöpoikien seuraan.

Elinkaikkeuden ongelma on tällä kertaa lapsettomuus. Vaikka Odina ei ole kaunein, hän on fiksuin, ja keksii mikä pelastaa tilanteen. Komea Paulus Semen ihastuu hänen nokkeluuteensa. Pauluksen ja Odinan solukalvot yhtyvät ja uusi elämä saa alkunsa.

Tärkeät termit löytyvät jokaisen luvun lopussa olevasta tietocapsuluksesta.

Leena Valmu on lasten- ja nuortenkirjailija sekä biolääketieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen esikoisromaaninsa Veera tiellä oli ehdolla Topelius-palkinnon saajaksi. Elinkaikkeus-sarjassa on aiemmin ilmestynyt kaksi osaa, Filius ja elinkaikkeuden arvoitus  ja Probus ja suuri suoliston taistelu.

Lasse Rantanen on tunnustettu ja palkittu graafikko sekä kuvittaja. Vuonna 2005 hänet palkittiin vuoden graafikkona ja 2012 Scandinavian News Design -kilpailun parhaasta työstä. Hän on myös kuvittanut useita teoksia, mm. Lapin Sydämen (2009).