Probus ja suuri suoliston taistelu

Probus_etukansi_300dpi
LEENA VALMU & LASSE RANTANEN

PROBUS ja suuri suoliston taistelu

Elinkaikkeus 2
ISBN 978-952-7190-19-7
kl. 56, L84.2
sidottu
92 s.
ilmestynyt 09/2016

Tilaa kirja

Kuvitettu tarinallinen lasten tietokirja ihmiskehon asukkaista

Probus on jugurtissa asuva pieni bakteeripoika, joka eräänä päivänä ajautuu suureen seikkailuun – ihmiskehoon. Matkallaan Probus ystävystyy uusien bakteerien kanssa ja kuulee elinkaikkeutta uhkaavasta vaarasta. Suolistoon on pesiytynyIMG_9734t hirviöitä muistuttavia pahoja bakteereita, joihin edes antibiootit eivät näytä tehoavan. Umpisuolen aukiolla kootaan joukkoja taisteluun pahaa vastaan, ja Probus ystävineen päättää liittyä mukaan. Mutta miten taisteluissa mahtaa käydä? Pärjäävätkö hyvät bakteerit itsekseen? Vai voisivatko he saada apua myös ihmissoluilta?

Probus ja suuri suoliston taistelu jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Sarjan suosittu ensimmäinen osa Filius ja elinkaikkeuden arvoitus ilmestyi 2013 (WSOY).

Filosofian tohtori ja biokemian dosentti Leena Valmun esikoiskirja Veera tiellä oli Topelius-palkintoehdokkaana 2010. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Probus ja suuri suoliston taistelu on kirjasarjan toinen osa.


ARVIOT

Kertomus bakteeripojan päätymisestä taisteluun suoliston pahoja bakteereja vastaan on hurja mutta opettavainen.”
– Helsingin Sanomat
LUE KOKO ARVIO TÄÄLTÄ

 

”Ällistyttävä tietokirja – sotilaita palkitaan peräsuolessa”
– Ilta-Sanomat
LUE KOKO ARVIO TÄÄLTÄ