PUNAINEN KUNINGATAR

Aveyard_Punainen-kuningatar_kansi_300dpi
VICTORIA AVEYARD
Punainen kuningatar

alkuteos Red Queen
suomentanut Jussi Korhonen
ISBN 9789527269411
kl. N84.2
nidottu, 451 s.
nidottu painos, 2018

Tilaa kirja

 

Tilaa E-kirja täältä!

 

Uuden fantasiasarjan mykistävä ensimmäinen osa!

Veri jakaa ihmiset kahteen kastiin – punaisiin ja hopeisiin. Punaiset ovat rahvas, jota lähes jumalallisia voimia omaava hopeisten eliitti hallitsee.

Mare Barrow on 17-vuotias punainen taskuvaras ja joutumassa pian sotaväkeen. Tilanne muuttuu yllättäen, kun vastarintaliike Purppurakaarti horjuttaa hopeisten ylivaltaa, ja suojellakseen ystäväänsä Mare päätyy hopeisten keskuuteen. Siellä hänelle ja hopeisten hoville valkenee, että punaisesta verestä huolimatta Marella on oma, kuolettava voimansa.

Maresta tehdään hopeisten prinsessa, mutta maailmassa, jossa vallankumous ja rakkaus sekä valta ja oikeus kamppailevat, ei mikään ole mustavalkoista ja kuka tahansa voi pettää kenet tahansa.

Punainen kuningatar on Yhdysvalloissa valtavan menestyksen saavuttaneen uuden fantasiasarjan ensimmäinen osa. Victoria Aveyardin kiehtova maailma, särmikkäät henkilöhahmot ja hengästyttävät juonenkäänteet pitävät lukijan tiukassa otteessa alusta loppuun. Tarinaa on luonnehdittu yhdistelmäksi Game of Thronesia ja Outolintua, ja Universal Studios on hankkinut sen elokuvaoikeudet.

Victoria Aveyard (s. 1990) opiskeli elokuvakäsikirjoittamista Los Angelesissa. Valmistuttuaan hän esitteli ideoitaan elokuvastudiolle ja tunnusti samalla, että kaikkein eniten hän halusi kirjoittaa nuorten fantasiakirjoja. Studio kehotti tekemään juuri niin, ja vuoden kuluttua Punainen kuningatar oli valmis.

Toimintaa ja pippurisia naissankareita arvostava Aveyard käyttää kirjailijan ja käsikirjoittajan ammattiaan tekosyynä lukea valtavat määrät kirjoja ja katsoa elokuvia. Aveyard luvannut aina tehdä parhaansa, ettei lukijalla koskaan olisi tylsää hänen kirjojensa parissa.

Victoria Aveyardin nopeakäänteinen esikoisteos aloittaa sarjan, joka sijoittuu tulevaisuuden PohjoisAmerikkaan. – – Rakkauden lisäksi Punainen kuningatar kertoo vallasta ja kapinasta.” – Helsingin Sanomat

Sarjan loput osat:

Lasinen miekka, osa 2
Kuninkaan kahleet, osa 3
Sodan myrskyt, osa 4
Kruunun kirous, syventävä lisäosa


Mikä voima veressäsi piilee? Tee testi!


ARVIOITA

Punaveriset taistelevat vapaudestaan dystopiaromaanissa

”Tartuin jälleen yhteen nuorten dystopiaromaaniin – mutta yllätyin positiivisesti. Victoria Aveyardin nopeakäänteinen esikoisteos aloittaa sarjan, joka sijoittuu tulevaisuuden Pohjois-Amerikkaan.” – Helsingin Sanomat
Lue koko arvio täältä!


Mustemaailmani

Huonoin juttu kirjassa oli, että se loppui – tätä olisi niin halunnut lukea vain lisää ja lisää! Koukutuin kirjaan ensimmäisiltä sivuilta lähtien, enkä sen jälkeen halunnut laskea sitä näpeistäni ennen kuin viimeinenkin sivu oli käännetty.
Lue koko arvio täältä!


Kuutar lukee

Koukuttavuudessa tämä kyllä veti vertoja Nälkäpelille ja viihdyin kirjan maailmassa loistavasti. Mukana oli sopiva annos juonittelua ja ripaus romantiikkaa kiedottuna omaperäiseen pakettiin. Aveyardilla on lisäksi kerronta hallussa eikä suomennoksessakaan ole moitteen sijaa, tarina soljui juohevasti eteenpäin.
Lue koko arvio täältä


Lukutoukan kulttuuriblogi

Ihan alkuun täytyy sanoa, että Victoria Aveyard on luonut todella koukuttavan kuvion kirjalleen. Punainen kuningatar oli sanalla sanoen ahmittava kirja, oikea lukusukkula. Yli neljästäsadasta sivusta huolimatta kirjan luki todella nopeasti, johtuen osittain siitä että Aveyardin kerrontatyyli sekä Jussi Korhosen suomennos pelasivat niin hyvin yhteen että lukeminen oli joutuisaa ja miellyttävää. Suurinta osaa tietenkin näytteli se, että tämä sarjan avausosa oli kiinnostava ja Maren tarina sellainen, josta halusi pian jäädä selville.
Lue koko arvio täältä.


Dysphoria-blogi

Punainen kuningatar on henkeäsalpaavan koukuttava sarjan aloitus, joka yhdistelee omalaatuisella tavalla fantasiaa ja dystopiaa.
Lue koko arvio täältä.


Kirja-kirppu

Kirjan koukuttuvuus perustui kuitenkin koko homman kierouteen ja ennalta-arvaamattomuuteen (paitsi sen yhden ihmisen kohdalla) sekä vauhtiin, jolla tapahtuvat etenivät. Oli pakko saada lukea kirja parissa päivässä. Peli jota kirjassa pelataan, on niin monimutkainen että on vaikeaa sanoa miten se jatkuu.
Lue koko arvio täältä