Punainen nyrkki

Katariina Heikkilä
Punainen nyrkki

ISBN 9789527269466
E-kirja ISBN 9789527269633
kl. 84.2
sid., 404 s.
ilmestynyt 01/2019

 

Tilaa kirja Tilaa E-kirja

 

Punainen nyrkki on romaani sodista ja vapaudenkaipuusta, oikeudesta ja syvästä kärsimyksestä.

Neljä kovia kokenutta naista ratkaisee Saintanian liittovaltion rauhan kohtalon. Sajira on sukuaan paennut toimittaja, Amina rikkaan perheen tytär, joka liittyy soturinunnien uskontokuntaan, Serra nuori ja perhettään vastaan kapinoiva karkuri ja Neanna yhtä aikaa menestyvä liikenainen ja kuuliainen vaimo. Kaikkien taustalla on kulttuuri, jossa avioliitto, mieluiten järjestetty, on naiselle ainoa kunniallinen tie eteenpäin.

Haurasta ja erisuhtaista, pitkien sotien repimää liittovaltiota pitää koossa uudenlaisen polttoaineen tuotanto, kuljetus ja jalostus. Kaksi heimoaluetta, yksi uskonnollinen ja yksi maallinen tasavalta saavat kukin oman osansa vauraudesta ja pysyvät hammasta purren yhdessä. Pako tarkoin varjellusta liittovaltion vankilasta syrjäseudulla, lähellä aineen tuotantolaitoksia, uhkaa paljastaa polttoaineen todellisen luonteen ja rikkoa rauhan.

Katariina Heikkilä on merkittävä uusi ääni suomalaiseen kirjallisuuteen, hän osaa käyttää spekulatiivisen fiktion keinoja niiden parhaassa muodossa: kuvaamaan suuria ja monimutkaisia kysymyksiä ja tuomaan niihin uutta valoa. Teos on Heikkilän esikoisromaani.

”Kotimaisen spekulatiivisen fiktion lukijat saivat nautittavakseen virkistävän tyylikkään, persoonallisen ja pitkälle mietityn spefi-romaanin.” – Aamulehti