ZOO CITY. Eläinten valtakunta

Beukes_Zoo-City_kansi_300dpiLAUREN BEUKES
Zoo City. Eläinten valtakunta

alkuteos Zoo City
suomentanut Tytti Viinikainen
ISBN 978-952-7190-07-4
kl. 84.2
nidottu
408 s.
ilmestynyt 06/2016

Tilaa kirja Tilaa E-kirja täältä!

 

TÄHTIVAELTAJA-PALKINTO 2017!

”Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.”
–BILL WILLINGHAM

Zinzillä on selässään laiskiainen, taito kirjoittaa toimivia nigerialaiskirjeitä ja maaginen kyky löytää kadonneita esineitä. Kun hänen viimeisin asiakkaansa, vanha nainen, kuolee ja poliisi takavarikoi hänen palkkionsa, Zinzin on suostuttava tehtävään jota hän inhoaa: etsimään kadonnutta henkilöä.

Salamyhkäinen musiikkituottaja Odi Huron palkkaa hänet etsimään kadonnutta teinitähteä ja keikka saattaa olla Zinzin tie vapauteen, pois Zoo Cityn saastaisesta slummista jossa rikolliset eläinkumppaneineen elävät helvetillisen pohjavirran pelossa.

Sen sijaan tehtävä sinkoaa Zinzin yhä syvemmälle rikosten ja taikuuden vääristämän kaupungin ytimeen, jossa hänen on kohdattava elettyjen elämien synkät salaisuudet – myös omansa.

ZOO CITY on hyytävän terävä ja oivaltavan kepeä sekoitus urbaania fantasiaa, koukuttavaa trilleriä ja Etelä-Afrikan nykytodellisuutta. Teos on palkittu Arthur C. Clarke -palkinnolla vuoden parhaana scifi- ja fantasiakirjana.

Lauren Beukes on eteläafrikkalainen kirjailija, dokumentaristi, tv- ja sarjakuvakäsikirjoittaja ja satunnaisesti myös toimittaja.

 


Lauren Beukesin TED-puhe
”STORIES ALLOW US TO BE MORE THAN WE ARE”

ARVIOITA

3.4.2017 Le Monde diplomatique
”Terävähampainen trilleri dystopiassa puree pintaa syvemmältä. Noidankattilallinen nyky-Afrikkaa – teoksen tyyli värittää todellisuutta hillittyjen sci-fi- ja fantasiaelementtien paletilla. Yliluonnolliset elementit juontuvat afrikkalaisista mytologioista ja dystooppisesta sci-fistä, ja niiden yhdistäminen rosoiseen urbaaniin kuvaukseen tuottaa toimivan ja eksoottisen yhtälön.”
Lue koko arvio täältä

Luetut.net-blogi
”Zoo City – Eläinten valtakunta on hieno ja omaperäinen romaani. Lauren Beukesin teksti on terävää, nokkelaa, raivokasta, ironista ja kyynistä. Kirjassa on yliluonnollisia aineksia, ripaus scifiä ja hyytävää trillerimäisyyttä, mutta langat pysyvät hyvin Beukesin käsissä ja lopputulos tekee lähtemättömän vaikutuksen. Räväkkää ja viiltävää urbaania fantasiaa. Hätkähdyttävä ja täydellinen. Lukekaa!”
Lue koko arvio täältä


Tähtivaeltajablogi
Kirjan huolella laaditut fantastiset kulissit, joihin on upotettu runsaasti aitoja eteläafrikkalaisia yksityiskohtia, nostavat sen kuitenkin hartianmitan kilpakumppaneitaan kiehtovammaksi. Beukesin taito maailmankuvan rakentajana on ilmiömäinen.
Lue koko arvio täältä


Lukutoukan kulttuuriblogi
Zoo citystä ei vauhtia puutu. Kummallisuuksia, vauhdikasta ja toimintaa tarinankuljetusta sekä hyvä suomennos. Kyllä lukija tykkää – ja kiittää!

Lue koko arvio täältä


Dysphoria-blogi
Kirjassa parasta on Etelä-Afrikkalaisen musiikkibisneksen kuvaus, Johannesburgin kaupungin syke, jonka ihan aistii lukiessaan sekä erikoisten henkilöhahmojen räväkät dialogit.
Lue koko arvio täältä!


Ullan Luetut kirjat
Zoo City on huikea kirja, multigenren edustaja, jossa trilleri, urbaani noir, urbaani fantasia, scifi, magia, maaginen realismi ja inhorealismi tunkevat esiin.
Lue koko arvio täältä


Rakkaudesta kirjoihin
”Rakastan kirjoja, joissa on särmää, no nyt sitä löytyy niin terävänä, että viiltoja saa väistellä.”
Lue koko arvio täältä


Reader, why did I marry him
Jos Zoo Cityn tarjoamassa vauhdin hurmassa malttaa pysähtyä katsomaan näkemäänsä, saattaa nähdä myös sellaista, miltä mieluummin ummistaisi silmänsä. Beukesin kirjailijanääni on energinen, suorastaan raivoisa kuin kymmenen raivoa naarashärkää.
Lue koko arvio täältä.


Kirjan vuoksi

Lue arvio täältä.