Miljoonamyynteihin yltäneelle Auschwitzin tatuoija -kirjalle jatkoa – kirjailijavierailu Helsingissä 14.-16.10.

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Neljä miljoonaa kirjaa myynyt hittikirja Auschwitzin tatuoija saa jatkoa, kun romaani Cilkan tarina ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020. Auschwitzin tatuoijan kirjoittaja Heather Morris vierailee maanantaina 14.10. klo 17 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa ja tiistaina 15.10. klo 16 Keskustakirjasto Oodissa.

Cilkan tarina seuraa Auscwitzin tatuoija -kirjan päähenkilöiden Lale ja Gita Sokolovin ystävää ja vankileiritoveria Cilkaa.

Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz–Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Birkenaun komentaja Schwarzhuber huomaa hänen kauniit pitkät hiuksensa ja ottaa hänet seksiorjakseen. Cilka ymmärtää nopeasti, että selviytyminen on yhtä kuin valta, oli se millaista tahansa.

Kun Auschwitz vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta. Hän pääätyy jälleen vankileirille, tällä kertaa Siperiaan Vorkutan leirille. Jokainen päivä on taistelua elämästä ja kuolemasta. Hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Kun hänen hoidettavakseen tulee mies, Alexander, Cilka huomaa että kaikista kauheuksista huolimatta hänen sydämessään on yhä tilaa rakkaudelle.

Cilkan matka perustuu löyhästi tositapahtumiin. Romaani on kunnianosoitus ihmisen tahdonvoimalle ja kyvylle selviytyä mahdottomissa olosuhteissa. Lale Sokolov on sanonut Cilkasta: “Hän oli rohkein ihminen, jonka olen koskaan tavannut.”

Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan matkan kirjoittaja Heather Morris saapuu Suomeen 14.10. ja on yleisön tavattavissa:

* Maanantaina 14.10. klo 17 Akateemisessa kirjakaupassa, Keskuskatu 1, Helsinki.
* Tiistaina 15.10. klo 16 Keskustakirjasto Oodissa

Haastattelupyynnöt nora.varjama@aulakustannus.fi