Andri Snær Magnason
Aika-arkku

21,90  sis. ALV

“Vaikuttava nuortenromaani, jossa fantasia kietoutuu yhteen nykymaailman kanssa. Kirja pohtii hienosti luopumisen vaikeutta ja ihmisen suhdetta aikaan.”  –Tähtivaeltaja-palkintoraati

Nuorten dystopiaa ja aikuisten satua yhdistelevä kirja kietoo yhteen kaksi tarinaa.

Kehyskertomuksen päähenkilönä on Sigrún-niminen tyttö, joka vanhempiensa kanssa kömpii sisään ajan pysäyttävään laatikkoon, koska vanhemmat haluavat ohittaa taloudellisesti huonot ajat. Sigrúnin laatikko kuitenkin aukeaa ennen aikojaanja  huomaa maailman olevan lähes tyhjä ja täysin villiintynyt.

Aikansa vaellettuaan Sigrún tapaa vanhan naisen joka kertoo tarinan ahneesta kuninkaasta, joka halusi hallita myös aikaa. Kuningas tahtoi säästää kauniin tyttärensä synkiltä ajoilta ja teetti läpinäkyvän taika-arkun, joka oli niin tiheään kudottua hämähäkinsilkkiä, ettei edes aika pystynyt läpäisemään sitä. Prinsessa suljettiin arkkuun. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin prinsessa kömpii ulos arkusta, mutta valtakunnassa asiat ovat edelleen huonosti. Vanhan naisen tarinan ja nykymaailman välillä on yhteys, joka Sigrúnin ystävineen on löydettävä, jotta maailma voi pelastua.

Aika-arkku on palkittu Islannin kirjallisuuspalkinnolla ja Islannin kirjakauppiaat valitsivat sen vuoden 2013 parhaaksi nuortenkirjaksi. Teos voitti vuonna 2020 arvostetun Green Earth Book Honor Awardin.

Tuotetunnus (SKU): 9789527190500 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Islanninkielinen alkuteos Tímakistan
suomentanut Tapio Koivukari
ISBN 9789527190500
N84.2
sidottu, 289 s.
ilmestynyt 04/2017

Kirjailija

Kirjailija Andri Snær Magnason
Kirjailija Andri Snær Magnason

Andri Snaer Magnason on islantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirjailijan teoksia on käännetty monille kielille. Andri on paitsi moneen kertaan palkittu kirjailija myös aktiivinen yhteiskuntakriitikko, joka sadun, fantasian ja huumorin keinoin ottaa teoksissaan kantaa maailman ja yhteiskunnan epäkohtiin. Vuonna 2016 hän oli ehdolla Islannin presidentinvaaleissa, joissa hän sai kolmanneksi eniten ääniä.