Heather Morris
Auschwitzin tatuoija

11,90 24,90  sis. ALV

”Tatuoin numeron hänen käsivarteensa. Hän tatuoi nimensä sydämeeni.”

Lale Sokolov on Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vanki, joka saa tehtäväkseen tatuoida numerot toisten vankien käsivarsiin. Työ leirin tatuoijana tarkoittaa, että Lale on muihin vankeihin nähden varsin turvassa. Leirillä Lale todistaa kauheita tapahtumia – mutta myös urheita tekoja ja myötätuntoa, ja oman henkensä uhalla käyttää asemaansa auttaakseen muita vankeja. Vuonna 1942 Lale kohtaa tatuointijonossa uuden vangin, Gitan, ja rakastuu saman tien. Lale vannottaa Gitaa pysymään hengissä, jotta he voisivat mennä naimisiin. 

Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani slovakialaisen Lale Sokolovin vaiheista ja uskomattomasta selviytymisestä Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä. Se on henkilökohtainen selviytymistarina ja kertomus toivosta ja rohkeudesta sekä pysäyttävä kuvaus yhdestä maailmanhistorian kammottavimmista ajanjaksoista.

Lale Sokolov uskaltautui kertomaan tarinansa vasta vaimonsa Gitan kuoleman jälkeen vuonna 2003, sillä hän pelkäsi että heidät leimataan natsien kätyreiksi. Hän uskoutui käsikirjoittaja Heather Morrisille, joka Sokolovin luvalla päätti kirjoittaa tarinan romaaniksi. Morris haastatteli Sokolovia lukemattomia kertoja neljän vuoden aikana. Lale Sokolov kuoli vuonna 2006 Australiassa.

”Elämänmyönteisin, rohkaisevin ja rohkein tarina jonka olen koskaan lukenut.”
– 
Graeme Simsion

Poista
Tuotetunnus (SKU): 9789527269480 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Sidottu ISBN 9789527269480
Nidottu (pokkari) ISBN 9789523641273
E-kirja 9789527269640
Äänikirja 9789527269725
kl. 84.2
englanninkielinen alkuteos The Tattooist of Auschwitz
suomentanut Pekka Tuomisto
sid. 292 s.
ilmestynyt 01/2019

Kirjailija

Kirjailija ja käsikirjoittaja Heather Morris on kotoisin Uudesta-Seelannista ja asuu nykyään Australiassa. Vuonna 2003 hänelle esiteltiin iäkäs herrasmies, jolla ”saattoi olla kertomisen arvoinen tarina”. Päivä jona hän tapasi Lale Sokolovin muutti heidän kummankin elämän. Heidän ystävyytensä kasvaessa Lale lähti itsetutkistelun matkalle ja uskoi Heatherille elämänsä syvimmät yksityiskohdat holokaustin ajalta. Heather kirjoitti Lalen tarinan ensin elokuvakäsikirjoitukseksi ja muokkasi siitä esikoisromaaninsa Auschwitzin tatuoija.

Arvioita

”Morris on kertonut inhimillisen tarinan, joka koskettaa syvältä. Hän osoittaa, ettei mikään inhimillinen ole vierasta edes tuhoamisleireillä.”
– Kaleva

”Klassinen keskitysleirikuvaus sekä ”rakkautta ensi silmäyksellä”-satu samoissa kansissa. — Auschwitzin tatuoija on upea ja koskettava kirja.”
– Ilta-Sanomat

”Auschwitzin tatuoija koskettaa hyvin humaanilla tarinallaan. Samalla se on muistutus siitä, että kauneutta voi löytyä hyvin epäinhimillisten olosuhteidenkin keskeltä.”
– Aamuset

”Nopeasti ja sujuvasti etenevä tarina on sekä jännittävä että koskettava ja kirjaa ei millään malttaisi jättää kesken.”
– Kirjavinkit, Titta Lindström

”Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani, henkilökohtainen selviytymistarina ja kertomus toivosta ja rohkeudesta. Se on pysäyttävä kuvaus yhdestä maailmanhistorian kammottavimmista ajanjaksoista.”
– KMV-lehti