Karina Sainz Borgo
Caracasissa on vielä yö

21,90  sis. ALV

Terävä ja kipeän kaunis romaani kuvaa Venezuelaa kaaoksen partaalla sekä naista, joka joutuu jättämään oman elämänsä ja pakenemaan maasta, jossa ainoat kaikkia koskevat asiat ovat väkivalta, nälkä ja röyhkeys.

Venezuelassa voi tapahtua mitä tahansa, milloin tahansa. Adelaidan äiti kuolee sairaalassa, josta ovat loppuneet lääkkeet, ja hän joutuu käyttämään kaikki loput rahansa hautajaisiin. Arkunlaskun jälkeen Adelaida ja urakoitsija joutuvat pakenemaan hautausmaalta henkensä edestä, koska aseistettu katujengi viettää siellä väkivaltaisia bakkanaaleja. Kotiin palattuaan hän huomaa, että asunnon on vallannut vallankumouksellisten naisten joukko joka ei laske häntä sisään. Hän pakenee naapurinsa asuntoon ja löytää tämän kuolleena olohuoneen lattialta. Pakon edessä Adelaida tekee vaikean ratkaisun ja jättää taakseen rakkaan isänmaansa. Romaani maalaa lukijan eteen myös rauhallisemman menneisyyden, ajan jolloin sekä kaupungissa että maaseudulla oli turvallista ja yhteiskunta toimi.

Tuotetunnus (SKU): 9789527269909 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

ISBN 9789527269909
E-kirja 9789523640047
Äänikirja 9789523640054
Kl. 84.2
Espanjankielinen alkuteos La hija de la española
Suomentanut Taina Helkamo
09/2019

Kirjailija

 

Karina Sainz Borgo syntyi Venezuelassa vuonna 1982. Hän muutti kymmenen vuotta sitten Espanjaan El Nacional -lehden kirjeenvaihtajaksi. Hän asuu Madridissa ja on kirjoittanut myös kaksi tietokirjaa.

 

Arvioita

”[Caracasissa on vielä yö] on vihdoinkin pätevä ja kaunistelematon kaunokirjallinen kuvaus siitä, mitä Venezuelassa on viime vuosina tapahtunut. – – Kerronta etenee hyvin ja kieli on aistikasta, ja sikäli romaani vastaa sitä, mitä latinalaisamerikkalaiselta kirjallisuudelta tavataan odottaa. – – Sen voi huoletta nostaa latinalaisamerikkalaisen kirjallisuuden viimeaikaisiin huippuihin jo rohkeutensa ja kursailemattomuutensa vuoksi.”
– Helsingin Sanomat, Jukka Koskelainen