Kaspar Colling Nielsen
Euroopan kevät

29,90  sis. ALV

Röyhkeän satiirinen romaani epätasa-arvosta ja äärimmäisyyksien Euroopasta

Tanskassa joukko huippututkijoita ja menestyneitä yrittäjiä perustaa Lollandin saarelle suljetun utopistisen yhteisön. Yhteisön jäseniksi pääsee vain yhteiskunnan intellektuelli ja varakas kerma. Ajatus on tuoda vanhasta Euroopasta viehättävimmät elementit ja perinteet ja yhdistää ne uusimpaan huipputeknologiaan. Lollandin maalaisparatiisissa eläimet ovat saavuttaneet tietoisuuden, dronet hoitavat suurimman osan maanviljelyksestä ja ihmiset elävät onnellisina keskellä outoa utopiaa. Samaan aikaan mantereella Kööpenhaminaa ravistelee sarja väkivaltaisia terrori-iskuja, minkä seurauksena tuhansia muslimeja karkotetaan Afrikkaan ja suljetaan Tanskan hallinnoimalle alueelle.

Tuotetunnus (SKU): 9789523640658 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

ISBN 9789523640658
E-kirja 9789523640962
Kl. 84.2
Tanskankielinen alkuteos Det europæiske forår
Suomentanut Katriina Huttunen
sid. 350 s.
19.10.2020

Kirjailija

Kaspar Colling Nielsen (s. 1974) on moninkertaisesti palkittu tanskalainen kirjailija. Hurmioituneen vastaanoton saanut Tanskan sisällissota nosti miehen eurooppalaisen nykykirjallisuuden kärkinimeksi ja tarinankertojien parhaimmistoon. Kirjoittamisen ohella Colling Nielsen työskentelee lehtorina Copenhagen Business Schoolissa sekä käsikirjoittaa elokuvia ja televisio-ohjelmia.

Arvioita

Euroopan kevät on groteski ja provosoiva kertomus vapaudesta, tasa-arvosta yhteisöllisyydestä lähitulevaisuudessa, joka on yhtä aikaa karmivan pelottava ja viehättävä.” – Michel Houllebecq

 

Teoksesta Tanskan sisällissota 2018-24 sanottua:

[Romaani] on absurdi, rietas, nokkela ja erittäin ajankohtainen.
– Helsingin Sanomat, Arla Kanerva

Romaanin sisällä olevat tarinat korostavat yhtä kirjallisuuden ja ihmisyyden olennaista piirrettä. Jos pystymme asettumaan toisen olennon saappaisiin, ymmärrämme ehkä miltä hänestä tuntuu, emmekä ole yhtä valmiita lyömään häntä kuoliaaksi.
– Helsingin Sanomat, Vesa Sisättö