Melba Escobar
Kauneussalonki

21,90  sis alv 10 %

Kolumbialaisen Melba Escobarin rikosromaanin tapahtumat sijoittuvat bogotalaisen hienostoalueen kauneussalonkiin. Karen on yksi salongin parhaista työntekijöistä, mutta hän tekee muutakin kuin poistaa asiakkaiden ihokarvat tai levittää heidän kasvoilleen mutanaamioita. Karen tietää asiakkaistaan kaiken – kenellä on silikonirinnat, kuka vietti pitkän viikonlopun Miamissa rakastajansa kanssa ja kuka aikoo ottaa avioeron miehestään. Hoitojen lomassa Karenille uskoutuvat psykoanalyytikko, kongressiedustajan vaimo ja tunnettu TV-juontaja. Asiat saavat kuitenkin vakavamman käänteen, kun yhden asiakkaan teini-ikäinen tytär löydetään murhattuna ja käy ilmi, että Karen on yksi tytön viimeisenä nähneistä ihmisistä.

Kauneussalonki on paitsi älykäs trilleri myös mielenkiintoinen kuvaus kolumbialaisten naisten sosiaalisesta todellisuudesta sekä maailmasta, jossa oikeus kuuluu niille, joilla on varaa maksaa siitä.

Tuotetunnus (SKU): 9789527190975 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

espanjankielinen alkuteos La casa de la belleza
suomentanut Taina Helkamo
ISBN 9789527190975
E-kirja 9789527269183
Äänikirja 9789527269282
kl. 84.2
sidottu, 262 sivua
Ilmestynyt 07/2018

Kirjailija

Melba Escobar (s. 1976) on kolumbialainen kirjailija ja toimittaja. Kauneussalonki palkittiin Kolumbiassa vuoden parhaana romaanina 2016. Escobar asuu Bogotássa, jossa hän viettää aikansa uppoutuen journalismiin ja kirjallisuuteen.

Arvioita

”Kirjan menestyksen takia Kolumbiassa asuu nyt kymmeniä tuhansia Kareneita, Sabrinoja ja Claireja, jotka ovat saaneet ensi kosketuksensa ajatukseen, etteivät machokulttuurin, huumekartellien, uskonnon ja varallisuuden asettamat naisille haitalliset rakenteet ole ikuisia ja kyseenalaistamattomia.”
– Helsingin Sanomat

Kauneussalongin lukee yhdeltä istumalta, sen sijaan jokin Escobarin kerronnassa jää pyörimään mieleen. – – Veikeän murhatarinan pohjavire on synkkä, sillä kirjoittaja hahmottelee päättäväisin vedoin naisen kiikkerää asemaa eteläamerikkalaisessa macho-kulttuurissa ja naisten traagista pyrkimystä miestensä miellyttämiseen.”
– Kauppalehti, Tommi Aitio

”Kirja avaa kiinnostavasti ikkunaa kolumbialaisten naisten epätasa-arvoiseen maailmaan. Siinä rahalla saa oikeutta ja kauneudella valtaa. Naiset tekevät minkä voivat, miehet mitä tahtovat”
– Kotiliesi, Mia Kuntsa

”Melba Escobarin dekkari piirtää hyytävän kuvan machomaailmasta, jossa naisen henki on halpa – ja vain rikkailla on oikeus puolellaan.”
– Me Naiset

“Escobarin kerronta muistuttaa turistin tunnetta: sitä on vieraassa suurkaupungissa ja katselee ympärilleen ja miettii, mitähän tuollakin talossa tapahtuu tai minkälaista tuon ihmisen elämä mahtaa olla. Tämän Escobar tekee taiten, kuvaamalla kadun tuoksuja, ohikulkevien kosketuksia.”
– Hämeen Sanomat, Suvi Ratinen

”Kepeä ja hauska kerronta ei kätke kirjan rajua viestiä. Loppuratkaisu on yllättävä ja älykäs.”
– Viva, Marja-Terttu Yli-Sirniö

”Jos kolumbialaisen yhteiskunnan pimeä puoli, pahuus, väkivalta ja epäoikeudenmukaisuus ei pelota, kannatta kyllä lukea tämä kirja. Se palkittiin Kolumbiassa vuoden parhaana romaanina vuonna 2016, mitä en yhtään ihmettele! Toivottavasti saamme kuulla Melba Escobarista vielä lisää!”
– Kirjarakas elämäni -blogi

Kauneussalonki etenee romaanina sujuvasti, sen maailmaan uppoaa ja sen antaa kiehtoa ja surettaa. Päällimmäinen tunne on epäusko ja epätoivo: onko todella niin, ettei yksilö voi vaikuttaa ympäristöönsä käytännössä mitenkään, onko todella alistuttava olemaan ikuisesti osa koneistoa, jota ei itsekään arvosta? Melba Escobarin kuvaama Kolumbia on ristiriitojen ja kipeää tekevien osumien maa.”
– Eniten minua kiinnostaa tie -blogi