Lone Theils
Kohtalokas merimatka

8,90 21,90  sis. ALV

Kaksi tanskalaista tyttöä katoaa jäljettömiin risteilyllä matkalla Englantiin vuonna 1985. Kymmeniä vuosia myöhemmin pienen englantilaisen kylän antiikkikaupasta löytyy vanha matkalaukku, jonka sisältä paljastuu tyttöjen valokuva.

Kuvat löytää tanskalaisen lehden Lontoon kirjeenvaihtaja Nora Sand, joka kiinnostuu tapauksesta ja palaa Tanskaan selvittämään tyttöjen taustaa epämääräisessä nuorisokodissa. Pian hän huomaa sekaantuneensa pahamaineisen, Wolfhallin vankilassa elinkautista istuvan englantilaisen sarjamurhaajan tekoihin. Tapahtumat saavat uusia, odottamattomia käänteitä, ja pian Nora joutuu pelkäämään omankin henkensä edestä.

Kirjan ihastuttava ja inhimillinen sankaritar, sisukas ja terävä Nora Sand harrastaa potkunyrkkeilyä, sotkee rakkauselämänsä kerta toisensa jälkeen ja tekee liikaa töitä, jotta pystyisi koskaan viettämään tavallista elämää. Kohtalokas merimatka on toimittaja Nora Sandista kertovan dekkarisarjan ensimmäinen osa.

”Poikkeuksen taitavasti kirjoitettu, hyytävä trilleri… Lone Theils tietää mitä tekee, hänellä on silmää paljon kertoville yksityiskohdille ja poikkeuksellisen kehittynyt makaaberien tapahtumien taju.”
– Politiken

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Nora Sand, osa 1
alkuteos Pigerne fra Englandbåden
suomentanut Kari Koski
ISBN 9789527190128
E-kirja 9789527190357
Äänikirja 9789527190760
kl. 84.2
sidottu, 381 s.
ilmestynyt 08/2016

Kirjailija

Lone Theils on toimittaja ja kirjailija, joka työskenteli 15 vuotta Lontoossa tanskalaisen Politiken-lehden ulkomaankirjeenvaihtajana. Toimittaja Nora Sandista kertovan dekkarisarjan aloittava Kohtalokas merimatka on hänen ensimmäinen romaaninsa. Kirjan tarina sai alkunsa tositapahtumasta, erään amerikkalaisen sarjamurhaajan tarinasta. Miehellä oli tapana ottaa valokuvia tulevista uhreistaan. Kun hänet oli vangittu ja tuomittu kuolemaan, poliisi löysi hänen vuokraamastaan varastosta yli 200 valokuvaa tuntemattomista ihmisistä. Yksi kuvista oli selvästi otettu Tanskassa.

Arvioita

”Tanskalaisen Lone Theilsin Kohtalokas merimatka (Aula & Co) on virkistävä yllätys. Pitkästä aikaa on ilmestynyt rikoskirja, jonka päähenkilöt ovat täysipäisiä, vailla avio- tai alkoholiongelmia. […] Odotan hartaasti uutta Nora Sand -dekkaria.”
– Tuula Kanninen, EEVA-lehti

”Nora Sand on päähenkilönä raikas tuulahdus dekkarigenreen, jossa päähenkilöt ovat perinteisesti useiden eri ongelmien riivaamia.”
– Kirjavinkit, Juha

”Tiedättekö sen tunteen kun ihastuu kirjaan sen ensimmäisiltä sivuilta saakka? Kun heti alusta saakka tietää että tässä on minun kirjani, tämän parissa viihdyn hyvin? Rakastan sitä tunnetta. Sellaisen tunteen valtaan minut sai Lone Theilsin dekkari Kohtalokas merimatka, joka piti otteessaan ihan viimeisille sivuille saakka. […] Lone Theils aloittaa kirjan (ja samalla dekkarisarjan) tavalla, joka ei jätä lukijaa odottelemaan vaan juoni ja tapahtumat alkavat heti…”
– Krista Airola, Lukutoukan kulttuuriblogi

Kolmikon ehdoton kuningatar ja kiistämätön voittaja on Lone Theilsin Kohtalokas merimatka. Luin sen yhdeltä istumalta koska ei vaan voinut jättää kesken (Hurraa sateiset sunnuntait!). Päähenkilö oli sympaattinen ja sisukas, juoni riittävän pelottava, teksti sujuvaa ja meni eteenpäin, loppuratkaisu oli hyvä ja yllätti. Tykkäsin! Ja sanotaanko, että sohvannurkka, viltti ja KAIKKI VALOT PÄÄLLÄ oli sunnuntai-illan paras yhdistelmä. ;)
– chocolate & sparkles -blogi, Kodin Kuvalehti