Robert Seethaler
Kokonainen elämä

27,90  sis. ALV

”Hengästyttävän upea.”
Arundhati Roy

Hienosyinen ja elegantti romaani, jossa yhden miehen elämä avaa näkymän koko Eurooppaa muuttaneeseen vuosisataan. Vähäeleinen kertomus piirtää lukijan silmiin Alppien laaksot ja jyrkänteet ja koskettaa syvältä.

Saapuessaan syrjäisään laaksoon Andreas Egger on vasta nelivuotias – tai niin arvellaan, sillä kukaan ei tiedä hänen tarkkaa ikäänsä. Laaksosta tulee hänen kotinsa loppuelämän ajaksi. Andreas on vahva ja neuvokas ja hänestä kasvaa arvostettu sekatyöläinen, joka sodan jälkeen raivaa laaksoon tietä junaradalle, sähkölle, valolle ja äänelle. Laakson suojissa koittaa myös päivä, jona Egger seisoo ensi kertaa Marien, elämänsä rakkauden, edessä. Ja se jona Marie onkin poissa. Eggerin kautta lukija todistaa siirtymän maatalousyhteiskunnasta sodan kautta nykyaikaan.

“Ennen kaikkea vaikutuksen tekee tapa, jolla Seethaler kaiken kertoo. Silloin korostuu suomentaja Raimo Salmisen hieno työ, jonka turvin Seethalerin vivahteikas, jäntevä proosa taipuu kauttaaltaan tämän hetken parhaaksi suomeksi julkaistuksi kieleksi.” – Jukka Koskelainen, Helsingin Sanomat

 

Tuotetunnus (SKU): 9789527269916 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

ISBN 9789527269916
E-kirja 9789523640443
Kl. 84.2
Saksankielinen alkuteos Ein ganzes Leben
Suomentanut Raimo Salminen
Sid., 130 sivua
03/2020

Kirjailija

Robert Seethaler on saksankielisen kirjallisuuden kestotähti. Kokonainen elämä oli ilmestyessään Saksan myydyin kirja ja Man Booker -ehdokas. Se on käännetty lähes 40 kielelle. Sitä on verrattu John Williamsin Stoneriin.