Pauliina Littorin & Antti Marttinen
Kolme punaista rubiinia

21,90  sis. ALV

NORDIC SUNSHINE ON UUSI NORDIC NOIR

Leo Lennox on skotlantilaisessa sukulinnassa varttunut parikymppinen nuorukainen, joka saapuu Helsinkiin kadonneen isänsä muistotilaisuuteen. Leo jää Suomeen ja alkaa pyörittää hienoston suosimaa isän antiikkiliikettä Yrjönkadulla muuttaen sen nykykulttuuriin erikoistuneeksi keräilyliikkeeksi.

Leo saa huutokaupattavaksi rubiinein koristellun muumimammanuken. Kun tieto arvokkaasta nukesta leviää, joukko kansainvälisiä taiderikollisia pyrkii kiihkeästi kaappaamaan sen itselleen. Nukke katoaa ja alkaa kiivas ajojahti vain muutama päivä ennen huutokauppaa.

Samaan aikaan Leon upporikas skotlantilainen eno katoaa. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Entä missä on pitkään kadoksissa ollut Leon isä Kullervo, joka tunsi rubiininuken alkuperäisen omistajan?

Tuotetunnus (SKU): 9789527269824 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

ISBN 9789527269824
E-kirja 9789523640139
Äänikirja 9789523640078
Kl. 84.2
sid. 374 s.
ilmestynyt 08/2019

Kirjailija

Pauliina Littorin on filosofian tohtori ja taidesijoittamisen ja -rikollisuuden asiantuntija. Hän on myös suosittu kolumnisti ja taideasiantuntija televisiossa (mm. Fox-kanavan Rojua, rojua -sarjassa).

Antti Marttinen on Suomen päätoimittajien yhdistyksen pääsihteeri ja Taloustaito– lehden entinen päätoimittaja.

Arvioita

”Tämä on dekkari-litiä, viihdyttävää ja nopeaa luettavaa, joka kyllä piti otteessaan.”
Oma aika

”Taiderikollisuudesta kierroksiaan sivu sivulta nostavassa dekkarissa kirjoitetaan paitsi asiantuntevasti myös kiinnostavasti. — taiderikosten maailmaan sijoitettu tarina on kiehtova.”
Länsi-Suomi

”Jännittävä loppuratkaisu saa odottamaan jatkoa.”
Kotiliesi

”Kolme punaista rubiinia on dekkarina jännittävä ja vauhdikas. Jännite säilyy loppuun saakka. Kieli kulkee sujuvasti, tyylillisiä ylilyöntejä ei ole, ja letkeä tarinankuljetus vie mennessään.”
Satakunnan Kansa