Liu Cixin
Kolmen kappaleen probleema

32,90  sis. ALV

”Kolmen kappaleen probleema on yhtä villi ja syvällinen kuin fysiikan ongelma, jonka mukaan se on nimetty. Liu Cixinin mielikuvituksen painovoima sitoo Kiinan menneisyyden, tulevaisuuden ja muukalaissivilisaation ennustamattomien kiertoratojen tanssiin. Se on 21. vuosisadan hienoimpia tieteisromaaneja.”
– Hannu Rajaniemi

Vuonna 1967 Kiinassa roihuaa. Kun ihminen näyttää kulttuurivallankumouksen tuoksinassa nuorelle Ye Wenjielle pimeän puolensa, saa alkunsa tapahtumien sarja, joka suistaa raiteiltaan Maan ja koko ihmiskunnan kohtalon.

Uudella vuosituhannella nanotutkija Wang Miaon verkkokalvolle ilmestyy lähtölaskenta, jonka lopussa häämöttää ahdistava arvoitus. Samaan aikaan tiedemiesten sarjaitsemurhaa tutkiva Pekingin poliisi pyytää häntä soluttautumaan epäilyttävän tiedeyhdistyksen riveihin. Tutkimukset johtavat salaperäiseen verkkopeliin, jonka virtuaalimaailma on kolmen ennalta arvaamattoman auringon armoilla.

Pelaajan tehtävänä on ennustaa aurinkojen radat ja ratkaista kolmen kappaleen probleema. Samalla peli kätkee taakseen avaimen myös kaikkeen muuhun: lähtölaskentaan, tiedemiesten itsemurhiin, tähtienväliseen salaliittoon sekä uhkaan, joka saattaa ajaa ihmiskunnan sukupuuton partaalle.

Hugo-palkinto 2015!

Tuotetunnus (SKU): 9789527190210 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Muistoja planeetta Maasta 1
kiinankielinen alkuteos Santi
suomentanut Rauno Sainio
ISBN 9789527190210
E-kirja 9789527269459
Äänikirja 9789527269817
kl. 84.2
sidottu, 444 sivua
ilmestynyt 09/2018

Kirjailija

Kuva: Li Yibo

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnon sekä Hugo-palkinnon. Liun teoksia on kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Sarjasta on tullut kansainvälinen ilmiö ja suunnittelilla on myös trilogiaan perustuva tv-sarja.

Arvioita

”Mestariteos… ainutlaatuinen sekoitus tieteellistä ja filosofista spekulaatiota, politiikkaa, historiaa, salaliittoteoriaa ja kosmologiaa.”
– George R. R. Martin

“Villin kekseliäs ja todella mielenkiintoinen.”
– Presidentti Barack Obama

Kolmen kappaleen probleema on ennen kaikkea ideoiden kirjallisuutta, jossa pohditaan suuria asioita, ihmiskunnan tulevaisuutta – ja arvoa. Romaani jättää lukijalle onton olon, mutta hyvällä tavalla.”
– Helsingin Sanomat, Vesa Sisättö

”Tämä on eeppinen kiinalainen scifiteos, joka kattaa miljardi vuotta.”
– Linda Liukas

”Cixin Liun voi lukea hard science fictioniin, mutta uudella kierteellä, koska kerronnassa on monimutkaista fabulointia ja uudenlaista kulttuurillista kontekstia.”
– Yle

”Monimutkaisuudessaan henkeäsalpaavaa, välillä raskasta mutta aina kiehtovaa.”
– Kiiltomato, Eero Suoranta

”Juttu on hyvin kiinnostava ja yhdistelee kiehtovalla tavalla Kiinan lähihistoriaa ja kulttuurivallankumouksesta ponnistavia motivaatioita, jotka heijastuvat tähän päivään – -.”
– Kirjavinkit, Mikko

”Kerrassaan briljantti, täysverinen mestariteos.”
– Lavie Tidhar