Mai Jia
Koodinmurtaja

18,90  sis. ALV

”Kafkan ja Agatha Christien sekoitus… pohjattoman kiehtova lukukokemus.”
– Edward Wilson, The INDEPENDENT

Kun Erikoisyksikkö 701 värvää ihmelapsi Rong Jinzhenin koodinmurtajaksi, rappeutuneen suolakauppiassuvun mustan lampaan äpäräpojasta kuoriutuu puhemies Maon luottomies ja Kiinan kansallisen turvallisuuden vartija. Vastoin kaikkia odotuksia Jinzhen murtaa vihollisen Purppura-koodin ja kohoaa yhdessä yössä Kiinan suurimmaksi (joskin salassa pidetyksi) kansallissankariksi. Mutta kun vihollinen ottaa käyttöön Purppuran seuraajan, Jinzhen rikkoo koodinmurtajien kirjoittamatonta sääntöä ja päättää tarttua uuteen haasteeseen – kohtalokkain seurauksin.

Koodinmurtaja on kiehtova kuvaus historiasta, uhrauksista, pakkomielteestä sekä häilyvästä rajasta hauraan nerouden ja hulluuden välillä.

”Täysin ainutlaatuinen teos… Sekoitus vakoilutrilleriä, historiallista sukuromaania ja matemaattista arvoitusta, jotka yhdessä muodostavat hämmentävän voimakkaan kokonaisuuden.”
– Financial Times

Tuotetunnus (SKU): 9789527190470 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

kiinankielinen alkuteos Jie mi
suomentanut Rauno Sainio
ISBN 9789527190470
kl. 84.2
sidottu, 356 s.
ilmestynyt 03/2017

Kirjailija

Mai Jia (s. 1964) on Kiinan palkituimpia ja luetuimpia nykykirjailijoita, jonka teoksia on Kiinassa myyty miljoonia kappaleita. Vuosia Kiinan tiedustelupalvelussa työskennellyt Mai on kirjoittanut neljä romaania, joista on myös tehty tv- ja elokuvasovituksia.

Arvioita

Koodinmurtaja on kevään tärkeimpiä käännösromaaneja, ja kiintoisa ikkuna kiinalaiseen nykykirjallisuuteen.”
– Helsingin Sanomat