Ale! Ei varastossa

Jack Cheng
Kosmoksessa tavataan

21,90  13,14  sis alv 10 %

Kosmoksessa tavataan on Jack Chengin ensimmäinen kirja lapsille ja nuorille, mutta yhtä hyvin sen voi lukea aikuinenkin. Se kertoo 11-vuotiaasta Alex Petroskista, joka matkustaa Coloradosta New Mexicoon ja Las Vegasista Los Angelesiin ja tallentaa kaiken kokemansa kultaiseen iPodiin. Hän aikoo lähettää sen avaruuteen aivan kuten hänen sankarinsa Carl Sagan vuonna 1977 lähetti Voyager-luotainten mukana maapallon ulkopuolisille älyllisille olennoille kultaisen äänilevyn, joka sisälsi mm. tervehdyksen 55 eri kielellä, valaiden ääntelyä, rakastuneen naisen aivoaaltoja ja vastasyntyneen vauvan naurua.

Matkalla Alexille paljastuu salaisuuksia, jotka muuttavat hänen elämänsä. Myös lukija oppii paljon terävästä, intohimoisesta ja ajoittain sydäntä särkevästä tarinasta – hyvä voi voittaa vaikeinakin aikoina ja odottamattomat tahot voivat antaa voimia muutokseen. Kosmoksessa tavataan on hieno osoitus pyyteettömän rakkauden ja anteeksiannon tärkeydestä maailmassa, joka on epäreilu. Se muistuttaa lukijaa siitä, että toivoaan ei koskaan saa heittää.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789527190685 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

englanninkielinen alkuteos See You in the Cosmos
suomentanut Terhi Kuusisto
ISBN 9789527190685
E-kirja 9789527190869
Äänikirja 9789527269053
kl. L84.2, N84.2
sidottu, 324 sivua
ilmestynyt 08/2017

Kirjailija

Jack Cheng on syntynyt Shanghaissa, kasvanut Michiganissa, asunut vuosikymmenen Brooklynissa ja asettunut lopulta Detroitiin. Cheng on aikaisemmin kirjoittanut romaanin These Days.

Arvioita

”Yksi vuoden 2017 unohtumattomimmista lukukokemuksista oli Jack Chengin kirjoittama Kosmoksessa tavataan. Itkin ja nauroin vuorotellen sitä lukiessani.”
– Pauline von Dahl, kirjabloggari

”Teoksen avaruutta on mielestäni se, että uskon lukijoiden löytävän teoksesta itselleen merkityksellisiä asioita ja lohtua omaan elämäntilanteeseensa hyvinkin erilaisista asioista. Viehättävää ja kiinnostavaa on Alexin into avaruuteen ja kaikkeen siihen liittyvään. Liikuttavaa on hänen suhtautumisensa toisiin ihmisiin ja uusiin tilanteisiin. Rohkaisevaa on hänen herkkyytensä, jonka kanssa hän elää vaihtuvissa tilanteissa. Kun itkettää, silloin itketään. Otetaan äänitys uudelleen, jos puheesta ei saa selvää itkun takia.

Kosmoksessa tavataan tarjoaa lohtua ja iloa surun keskelle. Se muistuttaa arjen hetkien olevan yhteydessä merkitykselliseen elämiseen ja meidän olevan osa suurempaa kokonaisuutta. Teos on lempeää luettavaa kaikille lukutaitoisille.”
– Kirjakko ruispellossa -blogi

Kosmoksessa tavataan sopii erinomaisesti aikuisellekin lukijalle. Jack Chengin kerronnassa on ihanaa lämminhenkisyyttä ja valoisaa toiveikkuutta, jotka sykähdyttävät sydäntä. Kaunis tarina koskettaa ja naurattaa, antaa ajattelemisen aihetta ja käsittelee tärkeitä teemoja. Maailma voi joskus olla epäreilu, mutta toivoaan ei koskaan kannata menettää.”
– Luetut.net

”Alex Petroskilla on avoin mieli, suuria unelmia ja iso sydän. Hänen tarinansa on täynnä elämän pieniä ihmeitä – uusia ystäviä, yllättäviä seikkailuja, sydänsurua ja toivoa.”
– Ally Condie

”Vangitseva… Vastustamattoman kirjasta tekee sen päähenkilö Alex, joka on samaan aikaan nerokas, tietämätön ja suurten ihmeiden äärellä.” ­
– The Chicago Tribune

”Cheng on kirjoittanut ihastuttavan, sielukkaan teoksen joka on rakennetta myöten nerokas ja virkistävä. Koskettava, innostava ja ajoittain suorastaan hillittömän hauska.”
– Kirkus