Lucia Berlin
Kotiinpaluu – Muistoja, kuvia, kirjeitä

29,90  sis. ALV

Kuka Lucia Berlin todella oli?

Lucia Berlinin elämäkerrassa nousevat esiin kuvaukset tapahtumista, jotka ovat tuttuja hänen novelleistaan. Berlinin omaelämäkerralliset katkelmat ovat yhtä häikäiseviä, tunnelmallisia ja aitoja kuin hänen novellinsakin.

Berlin alkoi työstää omaelämäkertaa ennen kuolemaansa, minkä jälkeen kirjan viimeisteli hänen poikansa Jeff Berlin. Tuloksena on vaikuttava teos, joka koostuu Lucia Berlinin itse kirjoittamista teksteistä, hänen kirjeenvaihdostaan ja valokuvista.

Lucia Berlinin lapsuus ja aikuisuus olivat monivaiheiset: asuinpaikat vaihtuivat tiheään eikä vastoinkäymisiltä vältytty. Berlinin äiti ja isoisä kärsivät molemmat alkoholismista. Berlin oli ennen kolmeakymmentä ikävuotta ollut kolmesti naimisissa ja synnyttänyt neljä lasta. Nuorena aikuisena hän sairastui itsekin alkoholismiin. Jäätyään yksinhuoltajaksi Berlin elätti itsensä ja poikansa satunnaisilla töillä. Viimeisinä työvuosinaan hän toimi luovan kirjoittamisen professorina Boulderin yliopistossa Coloradossa.

Kotiinpaluu on kuvaus naiseudesta, vähäosaisuudesta ja taiteilijuudesta 1900-luvun Amerikassa. Berlin paini koko elämänsä ajan häpeän ja ennakkoluulojen kanssa, mutta säilytti uteliaan asenteen maailmaan ja osasi poikkeuksellisella tavalla kuvata teksteissään elämää kauneimmillaan ja kauheimmillaan.

Tuotetunnus (SKU): 9789523640771 Osastot: , , , , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

ISBN 9789523640771
E-kirja 9789523640948
Äänikirja 9789523640795
Kl. 99.1
Englanninkielinen alkuteos Welcome Home
Suomentanut Kristiina Drews
sid. 180 s.
14.10.2020

Kirjailija

Lucia Berlin (1936–2004) oli yhdysvaltalainen kirjailija, kirjallisuuden opettaja, äiti, alkoholisti, yksinhuoltaja ja sisukas nainen. 1990-luvulla Berlin sai vierailevan kirjailijan pestin Coloradon Boulderin yliopistossa ja pian opiskelijoiden rakastama kirjailja ylennettiin apulaisprofessoriksi. Berlin kuoli Kaliforniassa, Marina del Reyssä 2004.

Arvioita

”Äitini oli hauska ja hyvin fiksu. Ihmiset hurmaantuivat hänen energiastaan. Mutta kun hän joi, hän oli kamala. Kamala.” – Jeff Berlin Helsingin Sanomien haastattelussa

”Berlin kuvailee jokaista kotiaan ainutlaatuisella, visuaalisella kielellä…” – Kirkus reviews

”Kotiinpaluussa Berlinin itsereflektoiva ja raadollisen rehellinen ääni ryöppyää lukijan mieleen.” – Publishers WeeKly