Matt Haig
Kuinka aika pysäytetään

21,90  sis. ALV

”Matt Haig on hämmästyttävä!”
– Stephen Fry

”Haikeankaunis romaani perkaa ihmisyyden perimmäistä olemusta.”
– Helsingin Sanomat, Toni Jerrman

Tom Hazardilla on salaisuus. Hän näyttää tavalliselta 41-vuotiaalta mieheltä, mutta on harvinaisen tilansa vuoksi elänyt jo vuosisatoja. Tom on nähnyt Elisabetin aikaisen Englannin ja jazz-ajan Pariisin, maailmaa Etelämereltä New Yorkiin. Nyt hän janoaa tavallista elämää.

Selvitäkseen hengissä Tomin on jatkuvasti vaihdettava identiteettiään. Nyt hänellä on täydellinen ammatti: historianopettaja lontoolaisessa koulussa. Opettajana hän voi kertoa lapsille sodista ja noitavainoista kuin ei olisi ollut itse todistamassa niitä. Hän voi kesyttää historian, joka saavuttaa häntä kovaa tahtia. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että rakastua ei saa.

Kuinka aika pysäytetään on katkeransuloinen jännitystarina itsensä kadottamisesta ja löytämisestä, muutoksen vääjäämättömyydestä, virheistä joita ihmiset on tuomittu tekemään kerta toisensa jälkeen sekä siitä, miten pitkään pitää elää ennen kuin ymmärtää elämän tarkoituksen.

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789527190982 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

alkuteos How to Stop Time
suomentanut Sarianna Silvonen
ISBN 9789527190982
E-kirja 9789527269152
Äänikirja 9789527269299
kl. 84.2
ilmestynyt 04/2018

Kirjailija

Matt Haig on tämän hetken suosituimpia brittiläisiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut sekä tietokirjoja että romaaneja aikuisille ja lapsille. Hän on saanut kirjoistaan lukuisia palkintoja ja niitä on käännetty yli 30 kielelle.

Arvioita

”Taianomainen tarina soljuu eteenpäin mukaansatempaavasti. Pitkäikäisen päähenkilön kautta kirjailija pääsee myös kommentoimaan ihmiskunnan kehitystä ja historian syklisyyttä.”
– HS Teema, Toni Jerrman

”Hengästyttävä fantasiafiktio tuo historian lähelle.”
– Kodin Kuvalehti

“Matt Haig ymmärtää ihmisyyttä, sen kirkkaita ja tummia hetkiä, ja värittää fantastiset kertomuksensa kaikilla elämän sävyillä.”
– Neil Gaiman

”Jännittävä ja filosofinen aikamatka historiaan pohtii ajan merkitystä, onnellisuutta ja halua elää.”
– Anna, Sarianna Wirtavuori

”Jotkut lukukokemukset muuttavat jopa ajantajua. Matt Haigin kiehtova romaani Kuinka aika pysäytetään etenee kevyesti, mutta on sanomaltaan painava. – – Tämä on niitä kirjoja, jotka pitää lukea yhdeltä istumalta.”
– Gloria

”Tarina kiertyy auki kuin jännäri ja pohtii samalla suuria kysymyksiä: rakkauden merkitystä, hetkessä elämisen vaikeutta, muistamista ja unohtamista.”
– Kotivinkki

”Matt Haig käyttää sanoja kuin purkinavaajaa. Me olemme se purkki.”
– Jeanette Winterson

”Rakastin – Shakespeareineen kaikkineen – Haigin romaanin lukemista. Miten pysäyttää aika tarjoaa viihdyttää kuin nokkelan seikkailukertomuksen kuuluukin, mutta tarjoaa lopulta ajatteluttavaa ja ihastuttavaa luettavaa kaikille romanttisesti lepatteleville, hieman oudoista jutuista pitäville, tässä nykyhetkessä eläville ihmisille.”
– Lumiomena-blogi

”Matt Haig on kirjoittanut aikamoisen historiallisen kertomuksen, joka kietoi minut heti ensi sivulta pauloihinsa.”
– Kirjasähkökäyrä-blogi

”Matt Haigin Kuinka aika pysäytetään on ihana kirja!”
– Vinttikamarissa-blogi

”Nautin tästä mielikuvituksellisesta kertomuksesta, jota ei voi tunkea mihinkään valmiiseen genrelaatikkoon. Ihanan haikea ja koskettava tarina.”
– Kirjojen keskellä –blogi