Liu Cixin
Kuolema on ikuinen

32,90  sis. ALV

”Liu Cixin on Kiinan Arthur C. Clarke.”
– New Yorker

Kansainvälisesti palkitun Muistoja planeetta Maasta -trilogian huikea päätösosa

Tuomiopäivän taistelusta on kulunut puoli vuosisataa. Maassa eletään ennennäkemättömän kukoistuksen aikakautta, kun molemminpuolisella tuholla uhkaava Synkän metsän pelote pitää Trisolariksen valloittajat aisoissa. Herkkä rauhan tasapaino kahden maailman välillä on kuitenkin koko ajan hiuskarvan varassa.

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnon sekä kansainvälisen Hugo-palkinnon. Liun teoksia on Kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö. Trilogian aiemmat osat, Kolmen kappaleen probleema ja Synkkä metsä ovat molemmat olleet erittäin suosittuja myös Suomessa.

Tuotetunnus (SKU): 9789523640559 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

ISBN 9789523640559
E-kirja 9789523640979
Äänikirja 9789523640818
Kl. 84.2
Kiinankielinen alkuteos 死神永生
Suomentanut Rauno Sainio
sid. 874 s.
12.8.2020

Kirjailija

Kuva Li Yibo

LIU CIXIN (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnonLiun teoksia on Kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö ja suunnitteilla on myös kirjoihin perustuva tv-sarja.

Arvioita

Teoksista sanottua:

Kolmen kappaleen probleema on yhtä villi ja syvällinen kuin fysiikan ongelma, jonka mukaan se on nimetty. Liu Cixinin mielikuvituksen painovoima sitoo Kiinan menneisyyden, tulevaisuuden ja muukalaissivilisaation ennustamattomien kiertoratojen tanssiin. Se on 21. vuosisadan hienoimpia tieteisromaaneja.”
– Hannu Rajaniemi

”Mestariteos… ainutlaatuinen sekoitus tieteellistä ja filosofista spekulaatiota, politiikkaa, historiaa, salaliittoteoriaa ja kosmologiaa.”
– George R. R. Martin

“Villin kekseliäs ja todella mielenkiintoinen.”
– Presidentti Barack Obama

Kolmen kappaleen probleema on ennen kaikkea ideoiden kirjallisuutta, jossa pohditaan suuria asioita, ihmiskunnan tulevaisuutta – ja arvoa. Romaani jättää lukijalle onton olon, mutta hyvällä tavalla.”
– Helsingin Sanomat, Vesa Sisättö

”Tämä on eeppinen kiinalainen scifiteos, joka kattaa miljardi vuotta.”
– Linda Liukas

”Cixin Liun voi lukea hard science fictioniin, mutta uudella kierteellä, koska kerronnassa on monimutkaista fabulointia ja uudenlaista kulttuurillista kontekstia.”
– Yle