John Douglas & Mark Olshaker
Mindhunter 2 – Sarjamurhaajan profilointi

24,90  sis. ALV

Mindhunter esittelee useita aikamme karmivimpia sarjamurhatapauksia ja tarjoaa mielenkiintoisen näkymän John Douglasin elämäntyöhön sarjamurhaajien mielen toiminnan kartoittamisen ja heidän tekojensa selvittämisen parissa.

FBI:n erikoisagentti ja sarjamurhaajien profiloija John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia: Route 40 -murhaaja Steven Penneliä, joka kidutti ja murhasi useita prostituoituja Delawaressa, hurmaavaa George W. Russellia, joka paljastui sadistiseksi nekrofiiliksi ja Atlantan lapsimurhaajaa. Hän haastatteli vangittuja sarjamurhaajia, joukossa mm. Ed Kemper ja Charles Manson, ja tutki heidän rikospaikoille jättämiään johtolankoja. Eläytymällä uhrien ja tappajien mielenliikkeisiin Douglas pystyi ennustamaan murhaajien suunnitelmia. Näiden tutkimusten ja kokemusten pohjalta hän kehitti psykologisen profiloinnin, joka on ollut avainasemassa monien kauheiden rikosten syyllisen löytymisessä – ja tulee olemaan jatkossakin.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Teos kuvaa Douglasin elämää ja kehityskaarta ainutlaatuisella uralla, joka vei hänet kuoleman partaalle. Mindhunterin pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirjan ensimmäinen osa julkaistiin suomeksi keväällä 2020.

TV-sarjasta sanottua:

“Toimiva ja kierolla tavalla ironinen väline päästä lähemmäs sekä murhaajia että meitä muita, jotka tunnemme vastustamatonta vetoa heitä kohtaan.” – Helsingin Sanomat
”Nerokas Mindhunter muistuttaa, että sarjamurhaajat  eivät valitettavasti ole fantasiahahmoja.” – Suomen Kuvalehti

Tuotetunnus (SKU): 9789523640610 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

ISBN 9789523640610
E-kirja 9789523641075
Äänikirja 9789523640894
Kl. 30.16, 99.1
Englanninkielinen alkuteos Mindhunter – Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit
Suomentanut Jussi Korhonen
nid. 270 s.
Ilmestynyt 6/2020

Kirjailija

John Douglas on entinen FBI:n rikostutkija. Hän jahtasi kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia ja loi tapausten avulla sarjamurhaajien luokittelun, jota käytetään tänäkin päivänä. Saamme kiittää Douglasin työtä monien sanoinkuvaamattomien rikosten ratkaisemisesta – työtä joka miltei vei häneltä hengen.

Malk Olshaker on kirjoittanut John Douglasin kanssa yhdessä kirjan Mindhunter.