John Douglas & Mark Olshaker
Mindhunter – FBI ja sarjamurhaajan mieli

24,90  sis alv 10 %

Tervetuloa sarjamurhaajan pään sisään!

Mindhunter vie lukijan hyytävän yksityiskohtaiselle matkalle kaikkein pahamaineisimpien ja haastavimpien sarjamurhatutkimusten kulisseihin.

FBI:n erikoisagentti ja sarjamurhaajien profiloija John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia: Atlantan lapsimurhaajaa, Seattlen Green River -murhaajaa sekä Robert Hansenia, joka sieppasi ja metsästi prostituoituja Alaskan metsissä. Hän kehitti sarjamurhaajien jaottelun erilaisiin psykologisiin profiileihin ja loi kuvaukset tekijöiden toimintatavoista rikospaikkatutkimuksen ja sarjamurhaajien haastattelujen perusteella.

Eläytymällä uhrien ja tappajien mielenliikkeisiin Douglas pystyi ennustamaan murhaajien suunnitelmia. Saamme kiittää monien järkyttävien rikosten ratkaisemisesta Douglasin työtä – työtä joka miltei vei häneltä hengen.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Kirjan pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirja julkaistaan suomeksi kahdessa osassa.

 

TV-sarjasta sanottua:

“Toimiva ja kierolla tavalla ironinen väline päästä lähemmäs sekä murhaajia että meitä muita, jotka tunnemme vastustamatonta vetoa heitä kohtaan.” – Helsingin Sanomat
”Nerokas Mindhunter muistuttaa, että sarjamurhaajat  eivät valitettavasti ole fantasiahahmoja.” – Suomen Kuvalehti

 

Tuotetunnus (SKU): 9789523640290 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

ISBN 9789523640290
E-kirja 9789523640412
Äänikirja 9789523640474
Kl. 30.16, 99.1
osa 1/2
Englanninkielinen alkuteos Mindhunter. Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit
Suomentanut Jussi Korhonen
nid., 272 sivua
02/2020

Kirjailija

John Douglas on entinen FBI:n rikostutkija. Hän jahtasi kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia ja loi tapausten avulla sarjamurhaajien luokittelun, jota käytetään tänäkin päivänä. Saamme kiittää Douglasin työtä monien sanoinkuvaamattomien rikosten ratkaisemisesta – työtä joka miltei vei häneltä hengen.

Malk Olshaker on kirjoittanut John Douglasin kanssa yhdessä kirjan Mindhunter.