Jussi Lehmusvesi
Operaatio Zuckerberg

21,90  sis. ALV

Vantaalaisella Jennillä, 37, on unelma. Hän haluaa lapsen, mutta talkintuoksuinen unelma vaikuttaa haihtuvan lopullisesti ilmaan, kun suhde miesystävän kanssa katkeaa.

Työssään kauneushoitolassa Jenni hoitaa naisia, jotka ovat saavuttaneet kaiken. Heillä on rikas mies, kaunis koti ja lahjakkaita lapsia. Jenni ymmärtää elävänsä maailmassa, jossa menestyjät ottavat kaiken. Hän päättää hankkia lapsen yksin ja saada lapselleen mahdollisimman hyvät geenit. Sitten uutisissa kerrotaan jotain mahtavaa: Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on tulossa Suomeen julkistamaan uuden kirjansa. Alkaa Operaatio Zuckerberg.

Jennin lisäksi kirjassa pääsevät ääneen myös mustasukkainen ex-miesystävä Tapsa, Zuckerberg itse ja tämän tekoäly Mary, joka kahlaa Suomen historiaa läpi valtavalla nopeudella.

Jussi Lehmusveden Operaatio Zuckerberg on riemukas satiiri, jonka terävä kärki osuu uuteen teknologiaan ja yhä helpommin johdateltavaan kansaan. Samalla se on hervoton tarina naisesta, joka ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä.

Tuotetunnus (SKU): 9789527269473 Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

ISBN 9789527269473
E-kirja 9789527269657
Äänikirja 9789527269718
kl. 84.2
sid., 219 s.
ilmestynyt 03/2019

Kirjailija

Jussi Lehmusvesi (s. 1972) on kirjailija ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. Operaatio Zuckerberg on hänen toinen romaaninsa. Häneltä on aiemmin julkaistu romaani Vainikkala (Aula & Co, 2017).

Arvioita

”Syntyy tarina, joka on hassu, liioiteltu ja silti niin liikuttavan tosi, että naurattaa ääneen.”
Kodin Kuvalehti

”Operaatio Zuckerberg on onnistunut yhdistelmä monipolvista juonirakennetta, asiasisältöä ja viihdettä. Kokonaisuus kulkee polkuaan kuin kuka tallaaja hyvänsä, mutta silti sen verran sadunomaisesti, että tapahtumien uskomattomuuden hyväksyy.”
Turun Sanomat, Erkki Kanerva

”Lehmusvesi juoksuttaa tarinaa lempeän satiirisesti, mutta uskottavasti. Kirjan juonikuvio on kiinnostava ja herättää ajatuksia.”
Uusimaa

”Satiirinen tarina kulkee komiikan keventämänä ja sutjakkaasti toimittajana työskentelevän kirjoittajansa tiiviinä pitämällä tyylillä. Kepeydestä huolimatta se sisältää niin yhteiskunnan kuin koko ihmiskunnan tasolla merkittäviä asioita dna:n käytöstä eriarvoistumiseen, algoritmeihin ja tekoälyn valtaan.”
Länsiväylä