Ane Riel
Pihka

21,90  sis. ALV

”Valkoisessa huoneessa oli pimeää kun isäni tappoi isoäidin. Minä olin siellä. Myös Carl oli siellä, mutta häntä he eivät koskaan huomanneet. Oli jouluaattoaamu ja satoi pikkuisen lunta, mutta kunnon valkeaa joulua ei tuona vuonna tullut.”

Näin alkaa tarina Livistä, joka kasvaa pienellä saarella isänsä ja äitinsä kanssa. Elämä on rauhallista ja rakkauden täyttämää. Kaikki on Livistä normaalia, vaikka äiti on niin lihava, ettei pääse pois makuuhuoneesta, isä täyttää kotitaloa romulla ja ilmoittaa elävän tyttärensä kuolleeksi. Arkeen kuuluu sekin, että isä murhaa äitinsä ja se, ettei Liv saa puhua kenenkään kanssa ja joutuu piileskelemään vanhassa kontissa. Hetkeäkään hän ei epäile, etteikö isä rakastaisi häntä. Mutta mitä tapahtuu hyvälle ihmiselle, jota kohtaa menetys toisensa jälkeen, kunnes hän ei enää kestä edes ajatusta uusista menetyksistä?

Pihka on kaunis kertomus rakkaudesta, uskollisuudesta ja huolehtimisesta. Samaan aikaan se on hyytävä tarina menettämisen ja luopumisen pelosta, vainoharhoista sekä vahingossa syntyvästä pahuudesta.

Lasiavain-palkinto 2016

Tuotetunnus (SKU): 9789527190678 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

tanskankielinen alkuteos Harpiks
suomentanut Katriina Huttunen
ISBN 9789527190678
Kl. 84.2
sidottu, 248 sivua
ilmestynyt 10/2017

Kirjailija

Ane Riel (s. 1971) on tanskalainen kirjailija, joka on kirjoittanut kymmeniä lasten kauno- ja tietokirjoja. Pihka on hänen toinen jännitysromaaninsa aikuisille ja se palkittiin vuoden parhaana pohjoismaisena trillerinä Lasiavain-palkinnolla 2016. Rielin ensimmäinen dekkari Liselejen teurastaja palkittiin vuoden 2013 parhaana tanskalaisena esikoisdekkarina.

Arvioita

”On jouluaattoaamu, kun isä tappaa isoäidin. Tyttö nimeltä Liv on paikalla ja näkee kaiken. Tästä alkaa tanskalaisen Ane Rielin hurja, kaunis ja hirvittävän inhimillinen Pihka, jonka loppuessa on ehtinyt kyseenalaistaa aika monta käsitystä ­oikeasta ja väärästä.”
– HS, Arla Kanerva