Mai Jia
Pimeä voima

21,90  sis. ALV

”Kryptoanalyysia pidetään yksinäisenä ja julmana tehtävänä, joka vaatii älyn, kokemuksen ja suunnattomien lahjojen lisäksi satumaista tuuria. Sellaista tuuria ei voi etsimällä löytää, sillä sitä tarjoilee vain kohtalo. Jos sitä haluaa, pitää olla valmis odottamaan kärsivällisesti, odottamaan kunnes sydän palaa poroksi, odottamaan kunnes valtameret kuivuvat ja kivet mätänevät, ja sitten odottamaan vielä lisää.”

Salaliittojen, nerojen, vallankumouksellisten ja hirvittävien moraalisten valintojen maailmassa ihmiset uhraavat kaiken salaisuuksille – kunnes ne lopulta tuhoavat heidät.

Pimeä voima sukeltaa syvälle kiinalaisen tiedusteluyksikön synkkään ytimeen. Kirjan päähenkilöt ovat poikkeuksellisen kuulonsa vuoksi viestitiedustelijaksi värvätty sokea maalaismies, lahjakas mutta erikoinen nuori matemaatikko, unissaan viholliskoodeja murtava kryptoanalyysin veteraani sekä vietnamilaisen sotilaan ruumis.

Tuotetunnus (SKU): 9789527190951 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

kiinankielinen alkuteos Ansuan
suomentanut Rauno Sainio
ISBN 9789527190951
E-kirja 9789527269176
kl. 84.2
ilmestynyt 07/2018

Kirjailija

Mai Jia (s. 1964) on Kiinan palkituimpia ja luetuimpia nykykirjailijoita, jonka teoksia on Kiinassa myyty miljoonia kappaleita. Vuosia Kiinan tiedustelupalvelussa työskennellyt Mai Jia, oikealta nimeltään Jiang Benhu, on kirjoittanut neljä romaania, joista on myös tehty tv- ja elokuvasovituksia. Pimeä voima toi Mai Jialle arvostetun kiinalaisen Mao Dun -kirjallisuuspalkinnon vuonna 2008. Se on itsenäinen jatko-osa 2017 suomeksi julkaistulle romaanille Koodinmurtaja (Aula & Co).

Arvioita

”Koodin purkamisesta tulee romaanissa pakkomielle – Mai Jia on Kiinan suosituimpia kirjailijoita yhteiskuntakritiikistään huolimatta.”
– HS, 25.11.2018

”Ei tarvitse olla innokas vakoilujännäreiden ystävä ymmärtääkseen, miksi Jia on maailmanlaajuinen ilmiö.”
– Ilta-Sanomat, Jan Hurri