Matt Haig & Chris Mould
Poika nimeltä Joulu

18,90  sis. ALV

Tämä tositarina joulupukista todistaa, että kaikki – aivan kaikki – on mahdollista. Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka uskovat, että jotkin asiat ovat yksinkertaisesti mahdottomia, sinun on parasta laskea tämä kirja käsistäsi – se ei ole sinua varten. Se on nimittäin TÄYNNÄ mahdottomia asioita.

Poika nimeltä Joulu on seikkailu, joka kaikesta lumesta huolimatta ei jätä ketään kylmäksi. Se on kertomus isästä ja pojasta, lumesta, sieppauksesta, tontuista, hullusta porosta ja pojasta nimeltä Nikolas. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kaukaisen Suomen synkkään ja lumenpeittämään korpeen, jossa erikoiset hahmot ja persoonat elävät erikoista elämäänsä. Lämmin, koskettava, itkettävä ja naurattava jouluseikkailu sopii niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Tuotetunnus (SKU): 9789527269312 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

alkuteos A Boy Called Christmas
suomentanut Sarianna Silvonen
ISBN 9789527269312
kl. N84.2
267 s.
nidottu 3. painos 10/2018

Kirjailija

Matt Haig on palkittu bestsellerkirjailija, joka kirjoittaa aikuisten lisäksi myös lasten- ja nuortenkirjoja. Haig on saanut Blue Peter Book Award -palkinnon, Smarties-palkinnon sekä ollut kolmesti ehdolla Carnegie-mitalin saajaksi lasten- ja nuortenkirjoistaan.

Kuvittaja Chris Mould aloitti taideopinnot kuusitoistavuotiaana. Hän rakastaa työtään ja haluaa tehdä kirjoja, joita olisi lapsena itse toivonut omaan kirjahyllyynsä. Hän asuu perheensä kanssa Yorkshiressä.

Arvioita

”Koskettava tarina joulupukin synnystä. Jos mieli halajaa perinteisen sadun pariin, jossa jokaista sivua ei ole työnnetty täyteen irtovitsejä vaan jännite syntyy pidemmän kaavan kautta, Poika nimeltä Joulu on oiva valinta.”
– Helsingin Sanomat

”Tämän joulun alla brittisuihkukoneita laskeutuu Kittilään ja muille Lapin kentille ennätysmäärät ja jokin osuus siihen lienee, niin ainakin uskon, palkitun ja arvostetun lastenkirjailijan Suomeen sijoittuvalla lastenkirjalla A Boy Called Christmas, 2015 (Poika nimeltä Joulu, 2016).”
– Annelin kirjoissa -blogi

”Mahdottomat tapahtumat ja henkilöt tekevät kirjasta oivan joulusadun. Mahdotonta-sana on jopa kirjassa esitetty vanhana tonttukirosanana ja jo alkulehdillä lukijalle kerrotaan, että kirja ei ole niille, jotka uskovat joidenkin asioiden olevan mahdottomia… …Haigin kirja on kuitenkin humoristisempi, kärjistävämpi ja vielä askeleen enemmän maagisia aineksia sisältävä.”
– Lastenkulttuuriblogi Pienten Taikapiiri

Poika nimeltä Joulu on ihana seikkailukertomus. Se on tarina siitä mitä tapahtui satoja ja taas satoja vuosia sitten kun Korvatunturi oli vielä synkkä ja lumenpeittämä korpi ja tontutkin olivat hyvin erilaisia kuin nykyään. Poika nimeltä Joulu kertoo pojasta nimeltä Nikolas, se kertoo joulusta, joulupukista ja siitä kuinka mikä tahansa on mahdollista.”
– Lukutoukan kulttuuriblogi

”Tarina sijoittuu noin 300 vuoden takaiseen Suomeen, mikä on hauska lisä muutenkin vinkeään tarinaan. Haigin tarina on odottamaton sekoitus seikkailua, lämpöä, lempeyttä, surua, viisautta ja päiden räjäittelyä rakastavia Totuuskeijuja. … Chris Mouldin kuvitus ansaitsee erityismaininnan. Mouldin kynänjälki on pehmeää ja persoonallista, eivätkä nämä mustavalkokuvat kaipaa värejä ollenkaan.”
– Kirjojen keskellä -blogi

Videot