Leena Valmu & Lasse Rantanen
Probus ja suuri suoliston taistelu

18,90  sis. ALV

Probus on jugurtissa asuva pieni bakteeripoika, joka eräänä päivänä ajautuu suureen seikkailuun – ihmiskehoon. Matkallaan Probus ystävystyy uusien bakteerien kanssa ja kuulee elinkaikkeutta uhkaavasta vaarasta. Suolistoon on pesiytynyt hirviöitä muistuttavia pahoja bakteereita, joihin edes antibiootit eivät näytä tehoavan. Umpisuolen aukiolla kootaan joukkoja taisteluun pahaa vastaan, ja Probus ystävineen päättää liittyä mukaan. Mutta miten taisteluissa mahtaa käydä? Pärjäävätkö hyvät bakteerit itsekseen? Vai voisivatko he saada apua myös ihmissoluilta?

Probus ja suuri suoliston taistelu jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Sarjan suosittu ensimmäinen osa Filius ja elinkaikkeuden arvoitus ilmestyi 2013 (WSOY).

Tuotetunnus (SKU): 9789527190197 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Elinkaikkeus 2
ISBN 9789527190197
kl. 56, L84.2
sidottu
92 s.
ilmestynyt 09/2016

Kirjailija

Filosofian tohtori ja biokemian dosentti Leena Valmun esikoiskirja Veera tiellä oli Topelius-palkintoehdokkaana 2010. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Probus ja suuri suoliston taistelu on kirjasarjan toinen osa.

Arvioita

”Kertomus bakteeripojan päätymisestä taisteluun suoliston pahoja bakteereja vastaan on hurja mutta opettavainen.”
– Helsingin Sanomat

”Ällistyttävä tietokirja – sotilaita palkitaan peräsuolessa”
– Ilta-Sanomat