Jan Stocklassa
Stieg Larssonin tutkimukset – Kuka murhasi Olof Palmen?

21,90  sis. ALV

KUKA MURHASI OLOF PALMEN?

Stieg Larssonin tutkimukset on kertomus siitä, miten yksi maailman tunnetuimmista rikoskirjailijoista yritti ratkaista Olof Palmen murhan. Sitä on yhtä vaikea laskea käsistään kuin Larssonin omia, Lisbeth Salanderista kertovia romaaneja. Se vastaa kysymykseen siitä, mitä hän olisi saanut selville, jos olisi päässyt jatkamaan tutkimuksia 80 miljoonan myydyn kirjan tuomien resurssien turvin.

Vuonna 2014 toimittaja Jan Stocklassa pääsi tutustumaan Stieg Larssonin henkilökohtaiseen arkistoon, joka oli maannut koskemattomana kymmenen vuotta. Parissakymmenessä pahvilaatikossa oli Larssonin kartoitus 1980-luvun äärioikeistosta, mutta myös toistaiseksi tuntematon projekti: kattavat tutkimukset Olof Palmen murhasta. Stocklassa jatkoi Larssonin tutkimuksia, ja kirjassa on paljon Larssonin muistiinpanoja ja kirjeenvaihtoa sekä Stocklassan haastatteluja ja salaa tallentamaa materiaalia. Lopulta Stocklassa yhdistää Larssonin havainnot ja omansa teoriaksi, joka selvittää mitä Tukholman keskustassa tapahtui helmikuun viimeisenä iltana vuonna 1986.

Tuotetunnus (SKU): 9789527269244 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

ruotsinkielinen alkuteos Stieg Larssons arkiv. Nyckeln till Palmemordet
suomentanut Pekka Tuomisto
ISBN 9789527269244
E-kirja 9789527269572
Äänikirja: 9789527269770
sidottu, 448 sivua
ilmestynyt 08/2018

Kirjailija

Jan Stocklassa (s. 1965) on ruotsalainen toimittaja, kirjailija, dokumenttiohjaaja, diplomaatti ja liikemies. Hän on perustanut Prahan Metro-lehden ja kirjoittanut kirjan Gripen av Prag ruotsalaisen Saabin ja British Aerospacen lahjusskandaalista Tšekin tasavallan hävittäjäkauppojen yhteydessä.

Arvioita

”Kirjailija-toimittaja Jan Stocklassa sai käsiinsä Larssonin mittavan Palme-murhaan liittyvän dokumenttiaineiston ja pippuroi siitä viihdyttävän opuksen, jossa käydään läpi erilaisia murhaajaskenaarioita.”
– Ilta-Sanomat, Pekka Holopainen

”Kutkuttavimmat hetket koetaan, kun kirjoittaja pureutuu syvälle Larssonin Etelä-Afrikkateoriaan. Hän haastattelee sortovaltion entisiä palkkatappajia kuin paraskin vakooja, peitenimen ja teknisten vimpaimien turvin. – – Lukijan riemuksi Stocklassa onnistuu kietomaan Larssonin teorian omaansa.”
– Helsingin Sanomat