Matias Riikonen
Suuri fuuga

18,90  sis alv 10 %

TRANSHUMANISTISTA MUTAPAINIA!
SUOMENKIELEN JOUKKOHAUTA!

Matias Riikonen rakentaa romaanissaan sateisesta ja rappeutuvasta Ruovedestä tulevaisuuden odotushuoneen. Eletään aikaa ennen loppua, maailma on yhä melkein tuttu, mutta pelko sen hajoamisesta saa mielet säröille. Teinityttö pakenee mielipuolisia sijaisvanhempiaan selkouniin, omaa hajuaan kammoava poika telttailee kylmenevässä syksyssä, domina kiusaa uhriaan ja karhu odottaa tekoälyä. Taustalla ekokatastrofi ja teknologinen vallankumous kisaavat luomakunnan kohtalosta.

Suuri fuuga lainaa muotonsa Ludwig van Beethovenin Große Fugesta ja venyttää esikuvansa tavoin ajattelunsa äärimmilleen. Romaani kysyy, keitä me olemme nyt, kun suomalainen muinaisuus on vaipumassa unohduksiin ja tulevaisuus vaikuttaa ehdottoman vieraalta. Suuri fuuga on yhtä aikaa herkkä ja häiritsevä iltasoitto menetetylle maailmalle, sen sanoille, jumalille ja ihmisille.

Samaan aikaan Suuren fuugan kanssa julkaistaan proosavihko Kiertorata.

Tuotetunnus (SKU): 9789527190425 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

ISBN 9789527190425
kl. 84.2
sidottu, 384 s.
tammikuu 2017

Kirjailija

Matias Riikonen (s. 1989) on helsinkiläinen kirjailija. Hän on aikaisemmin julkaissut romaanin Nelisiipinen lokki, joka oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi.

Arvioita

”Kokeellista proosaa voi kirjoittaa monella tavalla, ja Matias Riikosen tapa on erinomainen. Teosparina ilmestyneet Suuri fuuga ja Kiertorata rakentuvat molemmat menetelmille, jossa kirjoitettu teos noudattaa sävellysten rakennetta.”
– Helsingin Sanomat

”Aloitetaan tärkeimmästä: Matias Riikonen kirjoittaa nerokasta proosaa. […] Riikonen pitää tekstin kasassa alusta loppuun. Antaa välillä tuudittautua toivoon paremmasta maailmasta, yhteyden löytymisestä ja jonkinlaisesta rauhasta vain repäistäkseen koko ­kuvion rikki heti seuraavalla rivillä. Lopputulos on raaka ja haikea, rivo ja kiihkeä ja hellä.”
– Helsingin Sanomat

”Ruovedelle sijoittuva omalaatuinen teos on parasta kotimaista proosaa aikoihin! Suuri fuuga vei minut ihan täysin. Se on loistava romaani, jonka muoto pysyy kasassa suureen finaaliin asti. Kehottaisin ottamaan Matias Riikosen kokeiluun jo nyt – tästä nuoresta kirjailijasta kuulemme vielä. Bravo! Da capo!”
– Hannu Sinisalo, Kirjavinkit

”Yhtä aikaa tunnistettavaa pikkukaupunkikaraokemeininkiä syvältä suomalaisuuden ytimestä ja jotain niin riemastuttavaa ja outoa kohellusta, etten ole sellaista lukenut ikinä ennen. Karaokesta taas leikataan lohdulliseen ja rauhalliseen saunajaksoon, jossa Riikonen kirjoittaa ehkä kauneinta suomenkielistä proosaa, jota olen aikoihin lukenut.”
– Juha K:n kirjat -blogi