Neil deGrasse Tyson
Tähtitiedettä kiireisille

18,90 29,90  sis. ALV

Kattava ja yleistajuinen johdatus tähtitieteeseen ja maailmankaikkeuteen!

Astrofysiikan supertähti Neil deGrasse Tyson esittelee säkenöivän tiiviisti ja viihdyttävästi tähtitieteen perusperiaatteet ja tosiasiat alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin, kvarkeista kvanttimekaniikkaan ja pimeästä energiasta aina elämän etsimiseen maailmankaikkeudesta.

”Tiede on aivan liian tärkeä ja liian hauska asia jätettäväksi vain tieteentekijöille. Kuten Neil deGrasse Tyson tämän kirjan viimeisessä luvussa muistuttaa, emme voi todella ymmärtää itseämme, jos emme ymmärrä meitä ympäröivää maailmaa. Kaikelle luulolle, itsekeskeisyydelle ja fanaattisuudelle paras vastapaino on tieto. Ilman tietoa ei voi olla viisautta, ja viisautta niin meistä jokainen kuin koko maailmakin tarvitsee.”
– Esko Valtaoja kirjan esipuheessa

Poista
Tuotetunnus (SKU): 9789527269787 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

alkuteos Astrophysics for People in a Hurry
suomentanut J. Pekka Mäkelä
ISBN 9789527269787
E-kirja 9789527269138
äänikirja 9789527269268
kl. 52, 52.2
nidottu, 176 sivua
esipuhe Esko Valtaoja
ilmestynyt 02/2018

Kirjailija

Neil deGrasse Tyson (s. 1958) on New Yorkin Luonnonhistoriallisen museon planetaarion johtaja sekä tunnettu astrofyysikko ja tieteen yleistajuistaja. Hän on kirjoittanut lukuisia astrofysiikkaa ja tähtitiedettä käsitteleviä kirjoja suurelle yleisölle ja mm. juonsi Carl Saganin Cosmos-sarjan uuden tuotantokauden National Geographic Channelilla.

Arvioita

”Tämä teos sopii kaikille, joita avaruus kiinnostaa mutta paksut opukset arveluttavat.”
– Noora Vaarala, HS

”Simpsoneissakin esiintynyt tähtitieteilijä ihastelee: ”Vain 1,5 kiloa painavilla aivoilla on selvitetty ihmisen paikka maailmankaikkeudessa” Maan asukkaan kannattaisi katsoa asioita kosmisesta näkökulmasta, kirjoittaa Yhdysvaltain oma Valtaoja Neil deGrasse Tyson.”
– Timo Paukku, HS

”Esitetyt asiat tuodaan esiin luontevasti ja aiheesta toiseen liikutaan hyvällä rytmillä.”
– Juha, Kirjavinkit-blogi