Lucia Berlin
Tanssia ruusuilla ja muita kertomuksia

18,90 20,90  sis. ALV

”Lucia Berlin oli siivooja ja alkoholisti, joka kirjoitti kuin enkeli.”
– Suvi Ahola, Helsingin Sanomat

Tanssia ruusuilla on jatkoa syksyllä 2017 suomeksi julkaistulle Siivoojan käsikirjalle, joka sai lukijoilta ja kriitikoilta hurmioituneen vastaanoton. Kokoelman odotettu toinen osa Tanssia ruusuilla tarjoaa nautinnollisen paketin Lucia Berlinin teräviä havaintoja elämän säröistä, säihkeestä sekä sisusta ja huumorista, jotka kannattelevat elämän isoissa ja pienissä myrskyissä.

Poista
Tuotetunnus (SKU): 9789527269206 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Siivoojan käsikirja II
englanninkielinen alkuteos A Manual for Cleaning Women
suomentanut Kristiina Drews
ISBN 9789527269206
E-kirja 9789527269442
Äänikirja 9789527269602
Kl. 84.2
sidottu, 291 sivua
ilmestynyt 09/2018

Kirjailija

Lucia Berlin (1936–2004) oli yhdysvaltalainen kirjailija, kirjallisuuden opettaja, äiti, alkoholisti, yksinhuoltaja ja sisukas nainen. Berlin ammensi kertomuksiinsa omasta lapsuudestaan Yhdysvaltojen kaivoskaupungeissa, yltäkylläisistä teinivuosistaan Chilen Santiagossa, kolmesta epäonnistuneesta avioliitostaan, elämänmittaisesta kamppailustaan alkoholismin kanssa sekä Kaliforniassa, New Mexicossa ja Meksikossa viettämistään vuosista ja niistä monista työpaikoista, joilla hän elätti itsensä ja neljä poikaansa.

Arvioita

“Tuttavapiirissäni sanotaan, että Lucia Berlin on nero. – – Berlinin novellit, joiden näennäisen huoleton ilmaisu on täynnä merkityksiä ja tunteita. – – Teksteistä huokuu syvä ymmärrys ja hyväksyntä elämää kohtaan.”
– Yle Kulttuuricocktail, Anna Tulusto

Tanssia ruusuilla (suom. Kristiina Drews) jatkaa kirjailijan omaan elämään enemmän tai vähemmän löyhästi perustuvien novellien huikaisevaa tarkkanäköisyyttä ja kierrepallon lailla osuvia ilmauksia.”
– Helsingin Sanomat, Arla Kanerva

“Hieno, läkähdyttävä ja hurja. – – Berlinin novellit itkettävät, naurattavat ja ravitsevat sielua eri tavalla kuin mikään muu.”
– Me Naiset

“Monet tarinoista haluaa lukea saman tien uudelleen, sillä lauseissa riittää nautiskeltavaa pitkäksi aikaa.”
– Gloria

“Silkkaa sielunhoitoa.”
– Anna

“Unohdin, missä olin. Nauroin ääneen. Itkinkin. Kirjan lauseet ovat lyhyitä ja täydellisiä. Ne kertovat tarkkoja havaintoja elämästä armollisella äänellä.”
– Kodin Kuvalehti

“Novellit ovat kaunistelemattomia, usein samaan aikaan surullisia ja synkeän hauskoja.”
– Kirkko ja kaupunki

“Lauseet pomppivat kohti lukijaa niin eloisina, että sivuja tekee mieli silittää.”
– ET

“Rönsyilevissä kertomuksissa Berlin nappaa kiinni mielenkiintoisista henkilöistä, kertoo tapauksen elämän varrelta ja jättää sitten tuttavuudet ajelehtimaan oman onnensa nojaan. — Berlinin tekstien elämänilo ja huolettoman vapaa tunnelma kannustavat ajatusleikkeihin. Kokoelman jälkimaku: valovoimaa.”
– Kiiltomato, Outi Hytönen

“Novellit ovat hienoja vilkaisuja maailmaan, jossa on köyhyyttä, vastoinkäymisiä, alkoholismia, mutta myös rakkautta, huumoria, yllättäviä kohtaamisia.”
– Kirjavinkit, Mikko

“Vuoden käännöstapaus! Lucia Berlinin kertomuksissa valot ja varjot vuorottelevat, ja elämän pulssi sykkii vahvana silloinkin kun novellihenkilöt ovat heikossa hapessa. Berlin on terävä, mutta ei ilkeä.”
– Reader why did I marry him? -blogi