Åsa Wikforss
Vaihtoehtoiset faktat – Tiedosta ja sen vihollisista

27,90  sis. ALV

Kirja kaikille tiedosta ja totuudesta

Vaihtoehtoiset faktat esittää selkeästi, mitä tieto on ja mitä se ei ole. Onko olemassa vaihtoehtoisia faktoja? Onko tieto sosiaalinen rakenne? Voiko jokin olla totta minulle mutta ei sinulle, vai onko totuus jotain objektiivista? Kirja tarkastelee monipuolisesti yhä lisääntyvää fakta- ja tiedevastaisuutta.

Inhimillistä tietoa leimaa, että se on sosiaalista. Suurin osa tiedoistamme on peräisin muilta ihmisiltä. Siksi voimme kerryttää tietoa tavalla, johon mikään muu eläin ei kykene, mutta samalla se tekee meistä alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle. Miten voimme vahvistaa vastustuskykyämme valheellisia ja perusteettomia väitteitä vastaan? Ja kuinka oikaisemme jo tehtyjä virheitä?

Mikä on median rooli ja mitä koulut voivat tehdä? Nämä kysymykset ovat merkittäviä paitsi jokapäiväisen arkemme kannalta myös ratkaisevan tärkeitä toimivan demokratian edellytyksiä. Niitä varjellaksemme tarvitsemme työkaluja, joita filosofia onneksi tarjoaa. Kirja sopii kaikille tiedon nykytilasta huolestuneille. Se on erinomainen valmistujais- tai joululahja nuorelle aikuiselle – puoluekannasta ja maailmankatsomuksesta riippumatta. Kirjan kustantaja on Abban jäsenenä paremmin tunnettu Björn Ulvaeus. Hän on lahjoittanut 110 000 Vaihtoehtoiset faktat -teosta Ruotsin lukiolaisille.

6 varastossa

Kuvaus

ISBN 9789523640726
E-kirja 9789523641037
Äänikirja 9789523640863
Kl. 07
Ruotsinkielinen alkuteos Alternativa fakta
Suomentanut Pekka Tuomisto
nid. 300 s.
20.10.2020

Kirjailija

Åsa Wikforss on Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori ja Kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen. Hän on myös Ruotsin akatemian tuorein jäsen, Sara Daniuksen tuolin nykyinen haltija.