Joulun superhitti: Donald Trumpin kauneimmat runot

Donald Trumpin tweeteistä koottu satiirirunokokoelma oli joululahjojen yllätyshitti. Runot käsittelevät Trumpin suurenmoisuutta, poliittisia konflikteja ja mielipiteitä elämästä.

Pop up -myymälä Xmas Garagen perustaja Pauliina Louhiluoto kertoo, että runokirja oli heidän kysytyimpiä tuotteitaan ja ehdottomasti myydyin kirjansa, jonka menekki oli useita satoja kappaleita yhdessä ainoassa myymälässä.
– Yksi syy on varmasti kansikuvassa. Se on todella hyvä ja huomiota herättävä.

Kansikuvassa Donald Trumpin pää on photoshopattu brittiläistyyliseen tweed-asuun pukeutuneen runoilijan vartaloon. Kuvassa näkyvä käsi on poikkeuksellisen pieni, ja kädet mainitaan ainakin kahdessa runossa, kuten runossa ”Minä olen paras”:
Minä ennustin Applen kurssilaskun
Minä rakennan suuren, suuren muurin
Minä rakennan rakennuksia, joissa on 94 kerrosta
Minun käteni eivät ole – ovatko ne pienet? 

Aula & Co:n toimitusjohtaja ja kustantaja Niko Aula arvelee, että Trumpin saama poikkeuksellinen huomio mediassa on syy sille, miksi kirjaa menee juuri nyt.
– Meidän on hyvä nauraa Trumpille, ja tämä kirja auttaa siinä. Ehkä ihmiset ostavat sitä lahjaksi terapiatarkoituksessa.
Aula arvelee kirjan yltävän vuoden myydyimpien runokirjojen listoille.

Donald Trumpin kauneimmista runoista on ilmestynyt myös julkaistu myös äänikirja, jonka lukee Vesa Vierikko. Kirjan toimittaja on Rob Sears. Haastava suomennos on Pekka Tuomiston