Tilaa ennakkoon

Kuinka puhua valasta

Tom Mustill

Kuinka puhua valasta

32.90€

Jälkitoimituksena

Kuvaus

Kirjan tiedot

Kiehtova tutkimusmatka valaiden elämään ja eläinkommunikaation mahdollisuuteen

BBC:n luontodokumentaristi Tom Mustill oli valassafarilla vuonna 2015, kun ryhävalas ponnahti ilmaan hänen kanoottinsa keulan vierestä – ja väisti Tomia viime hetkellä. Lukuisat rannalta kuvatut videot Tomin täpärästä selviytymisestä menivät viraaliksi ja Tom ryhtyi pakkomieltenomaisesti selvittämään, mitä oikein oli tapahtunut. Vastauksien etsiminen johti Tomin valaiden ja eläinkommunikaation maailmaan.

Luonnontiede ja tekoälytutkimus ovat edenneet niin pitkälle, että olemme lähempänä kuin koskaan sitä, että voimme oikeasti puhua eläinten kanssa. Valaat valtavine nisäkkään aivoineen tarjoavat todennäköisimmän mahdollisuuden onnistua. Tutkijat ja Piilaakson startup-yrittäjät selvittävät uusimman teknologian avulla eläinten erilaisia viestintätapoja.

Teoksessaan Mustill perehtyy lisäksi ihmisten ja valaiden yhteiseen historiaan ja kuljettaa tarinaa aina 1600-luvun hollantilaisten luonnontieteilijöiden ja Australian alkuperäisasukkaiden kokemuksista 1800-luvun valaanpyynnin kautta meidän päiviimme saakka.

Tom Mustill on biologi, palkittu elokuvantekijä ja kirjailija, joka on työskennellyt muun muassa David Attenborough’n ja Greta Thunbergin kanssa. Hänen elokuviaan on esitetty esimerkiksi YK:ssa ja Glasgowin ilmastokokouksen avajaisissa ja verkossa niillä on yli 70 miljoonaa katselukertaa.

ISBN

9789523641624

E-kirja

9789523642683

Äänikirja

9789523642683

Kl.

58

Alkuteos

How to Speak Whale

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Teija Hartikainen

Tyyppi

Sidottu

Sivut

300

Julkaistu

Elokuu 2022