Tietokirjat

Tietokirjasta on tänä päivänä moneksi. Elämäkerrat, historiatoekset, harrasteet ja hyvinvointikirjallisuus kaikki ovat omanlaistaan tietokirjallisuutta, joissa erilaiset kerronnalliset ratkaisut ja tavat katsoa maailmaa kukkivat kaikessa monipuolisuudessaan. Hyvä tietokirja vie mukanaan siinä missä kaunokirjakin.

Elämäkerrat ja historia

Vuodesta toiseen suosituimmat tietokirjat ovat elämäkertoja tai muulla tavoin historiaan liittyviä. Eletyn elämän todenmukaisuus kiinnostaa ja kiehtoo meitä, koska suurimmat tarinat ovat usein myös tosia. Aulan elämäkerroissa ja historiateoksissa riittää valinnanvaraa: voit lukea Ukrainan sodasta Markus Leikolan Sodan ja rauhan kronikasta tai perehtyä historian itsekeskeisimpiin johtajiin Ari Turusen Teette niin kuin minä sanon -kirjan parissa.

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Harrasteet

Täältä löydät Aulan mielenkiintoisimmat harrastekirjat kiipeilystä koiranpennun kasvattamiseen ja retkeilystä tähtitieteeseen. Löydät taatusti parhaimmat kirjat inspiroitumaan uudesta tai kehittymään jo tutussa harrastuksessa.

Harrasteet
Osion kuva

Hyvinvointi

Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus. Jos jokin näistä osasista ei ole kunnossa, ihmisen on vaikea olla tasapainossa. Hyvinvointikirjallisuudesta löytyy välineitä niin psyykkisen, fyysisen kuin sosiaalisenkin elämän kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Hyvinvointikirjojen kirjo vaihtelee aforistisista mietelauseista tieteen viimeisimpien saavutusten esittelyyn. Löydä siis omasi ja voi hyvin!

Hyvinvointi
Osion kuva

Yhteiskunta

Harva formaatti pystyy tiivistämään niin paljon niin pieneen tilaan. Siksi kirjat ovat mainio tapa myös käsitellä yhteiskunnallisia asioita. Kirja taustoittaa ja laajentaa ymmärrystämme tästä hetkestä. Aulan kirjoissa kerrotaan muun muassa, millaisia olivat taivaalle tähystelleet tähtitieteen naiset ja miten Bob Malmista tuli ihan tavallinen kokaiinikauppias. Ja kulman takana odottaa lisää tarinoita kerrottavaksi.

Yhteiskunta
Osion kuva