Markus Hotakainen

Eric Tigerstedt – Suomen Tesla

30,90

Kuvaus

Tiedot

Suomalaiskeksijän hämmästyttävä elämä!

Äänielokuva, kännykkä ja televisio ovat arkipäivää, mutta kuinka moni tietää, että suomalainen Eric Tigerstedt kehitti niitä kaikkia jo yli sata vuotta sitten? Kaikki tuntevat Edisonin, ja Teslan nimi on ikuistunut sähköautomerkiksi, mutta kukaan ei muista näiden maineikkaiden keksijöiden aikalaista, Eric Tigerstedtiä.

Tigerstedtin kehittämä äänielokuvan tekniikka oli laajalti käytössä aina digitalisaatioon asti. Hän paransi myös äänentoisto- ja vahvistintekniikkaa sekä keksi salattuun viestintään käytetyn kryptografonin, jota Suomen armeija käytti myöhemmin sotatoimissa. Silti juuri kukaan ei muista edes hänen nimeään, saavutuksista puhumattakaan.

Eric Tigerstedt ei elinaikanaan hyötynyt keksinnöistään, pikemminkin päinvastoin. Hän eli alituisessa rahapulassa, näki ajoittain nälkää, kärsi horjuvasta terveydestä ja koki piinallisen huonoa onnea niin yksityis- kuin työelämässäänkin.

Markus Hotakaisen kirja nostaa esiin tämän suuren suomalaisen ihmeellisen ja valitettavan lyhyeksi jääneen elämän. Teos osoittaa, että Eric Tigerstedt on ollut monella alalla lähempänä kansainvälistä läpimurtoa kuin uskommekaan.

”Tulee vielä aika, jolloin ihmiset istuvat kodeissaan ja seuraavat maailman tapahtumia laitteella, jota nimitän sähköiseksi silmäksi.” – Eric Tigerstedt vuonna 1913

ISBN

9789523643055

E-kirja

9789523643918

Äänikirja

9789523643925

Kl.

99

Tyyppi

Sidottu

Sivut

192

Julkaistu

Syyskuu 2023

Kirjailija

Markus Hotakainen

Markus Hotakainen (s. 1973) on palkittu tietokirjailija, tiedetoimittaja ja suomentaja, joka on kirjoittanut useita tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä säätä käsitteleviä tietokirjoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Markus Hotakainen

Tähtitieteen naiset

Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan.